2009-10-24, 11:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątpliwości ;(
dzień dobry
z postu na post jestem coraz bardziej przerażona tym "panem" o dobrym sercu, czułym i jak to Ty tam o nim pisałaś?
1. nie wzięłaś pod uwagę że sytuacja z tym "szukaniem" mieszkania z cała rodziną była dla niego tylko PRETEKSTEM? aby zacząć "wojnę"?
Sama piszesz że 3 lata bezskutecznie szukacie bo On ma ciągle jakieś "ale". Może on ma "ale" do mieszkania z Tobą?
Skoro nie lubi Twojej mamy i tak otwarcie się z tym afiszuje co jest wręcz bezczelne!, nie lubi Twojej rodziny to jak ma wyglądać Wasze mieszkanie razem???
2. on nigdy się do Twojej mamy nie odezwie itd. a rodziny odwiedzał nie będzie! A jak pojawią się dzieci? TO też będzie TWOJA rodzina - sorki wiem przesada no ale ....jak tu przy takim typie nie przesadzać?
3.czytałam i czytałam i nie znalazłam ani jednej wypowiedzi która by go broniła - to tez o czymś świadczy!
4. nie wiem jak ma wyglądać Wasze życie, On się będzie obrażał, On bedzie stawiał warunki, On nigdy nie ustąpi, Ty masz zawsze robić co i jak on chce, On ma znajomych i rodzinę i Ty masz ich szanować, On do Twojej rodziny żadnego szacunku nie ma.
Jak długo będziesz się godziła na to, ze "bogu ducha winną" mamę bedzie obarczał "złem tego świata".
Twoja mama go uraziła? A czym? Tym, że kocha córkę i że w końcu powiedziała, że "martwi się o jej przyszłość"?
Inny facet cieszyłby się że teściowa dba o córkę i o niego, że dyskretnie się interesuje czy pomaga.
5. zastanów się co robisz i czy to ma sens! On daje Ci serio dobrą radę z tym poszukaniem innego chłopaka!
Takiego który!
pokocha Ciebie
będzie miał szacunek do Ciebie
do Twojej rodziny
który będzie Ciebie tak kochał że jesli będzie dla Ciebie ważne wziąć ślub to go weżmie choćby miał być w kościele- w lesie czy gdzie tam sobie wymyślisz! nawet jeśli ON będzie ateistą!
takiego który nie bedzie szukał "zaczepki" aby mieć święty spokój od Twojej rodziny
takiego który pójdzie na święta z uśmiechem na ustach choćby nie cierpiał naprawdę Twojej mamy bo! kocha Ciebie a Twoja mama jest dla Ciebie ważna!
takiego który będąc dorosły nie bedzie szukał problemów tam gdzie ich nie ma!!!
Skoro Twoja mam mówi, że "wszyscy" mówią że on jest dziwny to ...chyba jednak jest, co widać po Twoich wypowiedziach.
i niestety nie wygląda na faceta który dla ciebie jest w stanie choć spróbować coś czy siebie zmienić 
tak czy siak powodzenia i podjęcia jak najlepszej decyzji
najlepszej dla Ciebie
|
|
|