Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rasowy=Rodowodowy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 10:50   #1036
milkanika
Rozeznanie

Dot.: Rasowy=Rodowodowy

hmm to trochę dziwne, nie lubić hodowli,ale rozmnażać psy bez rodowodu,które wywodzą się z hodowli,
czyli wymówką są złe warunki w hodowlach i przekręty, dlatego pandzia76 nie chcesz należeć do zk, ale nie rozumiem,Twoim zdaniem pseudohodowle są dobre,skoro do nich się przyłączyłaś? namnażanie psów,bez świadomości o ich przodkach,zdrowiu, tym kogo z kim kojarzą, to jest według Ciebie lepsze?
a hodowle,to się wybiera starannie,bo pies to nie rzecz,by sobie pomyśleć,że się chce i pójść kupić,ja swojego widziałam co tydzień i nierealne byłoby podłożenie :P zresztą poznałam hodowce i znam osoby mające psy z tej hodowli i jestem bardzo zadowolona i pod względem wyglądu i zachowania, więc jeśli ktoś nie sprawdza i ufa na słowo,no to cóż, to tylko wina tej osoby,
a z tym nielubieniem hodowli rodowodowych, to nie rozumiem, bo równie dobrze byśmy musieli nie lubić państw sąsiadujących, za wojnę,za obozy, albo naszego państwa,bo ktoś tam kradnie,bo ktoś oszukuje,ale nie można nie tolerować całej grupy,za to co robią osobne przypadki, bo nic nie jest krystalicznie czyste,
bo po co prowadzić dzieci do szkoły,skoro bywają nauczyciele,którzy nie umieją uczyć i nie są "prawdziwymi nauczycielami" to nie lepiej uczyć je w domu, po co im dyplomy?
co innego jest potępianie pseudohodowli,bo nie robią nic,by psy były sprawdzone, miały ustalonych przodków,miały udokumentowane badania, rodzicami szczeniaków były stabilne psy, mające wszystkie cechy rasy i fizyczne i psychiczne,
a co innego jest potępianie hodowli, bo ktoś tam coś zrobił, jeśli zna sie hodowców,którzy źle postępują,to się to zgłasza, a nie cieszy,że ma się wymówkę,do swoich poczynań
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując