2009-10-26, 11:47
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Dziewczyny czemu Kathi75 nie udziela się już na naszym wątku? Czy ja o czymś nie wiem? 
Cytat:
|
Napisane przez czekoladka21
kolejne pytanie jak wyglada jadlospis waszych dzieciaczkow chodzi mi o to w jakich odstepach czasu mleczko ,obiadki, deserki...[...]Moja Wercia mocno ulewa-kilkakrotnie po kazdym jedzeniu i tak mysle czy nie kupic tego Nutritionu na ulewanie  mala skonczy 3 mce w tym tygodniu a daje jej Nan1....
|
u nas:
- po mleczku z kleikiem kolejny posiłek jest po 4 godzinach;
- po zupce lub obiadku, w którym jest mięsko też po 4 godzinach;
- po daniu bez mięska po 2-3 godzinach;
- jesli daje deserki, to tylko tak dla smaku między posiłkami, ale one nie wydłużają u nas czasu między jednym posiłkiem a drugim;
- po przebudzeniu zawsze daje mleczko z kelikiem ryzowym lub kukurydzianym (zwyklym, owocowym lub z warzywami);
- na drugie sniadanko podobnie;
- obiad- zupka lub obiadek (czasem rozcięczam z wodą i daję z butelki);
- podwieczorek- mleczko z kleikiem
- kolacja- mleczko z kaszką na dobranoc (ja rzadko robie gęste kaszki, przewaznie dwie łyzeczki kaszki dodaje do mleczka, tak jak kleik, i tak zageszczone podaje dzieciom).
Co do ulewania, to my mamy ponad 6 miesiecy i tez mocno ulewamy. Trzeba pamietac o odbijaniu po kazdym posiłku i powinno byc dobrze. Ja wczoraj dziewczynki przekarmiła i mi się niestety. Nie zdążyłam ich odbić. Zła jestem na siebie 
Cytat:
|
Napisane przez magduchahahaha
Czasami sobie myślę, że dla moje dziecka ja jestem od obowiązków a tata od zabawy, więc mnie kocha przez to mniej
|
no coś ty, nawet tak nie myśl. No co ty, nie wiesz, ze mamusia zawsze jest najwazniejsza ??
Cytat:
Napisane przez Vila1987
Dziś mój Małż jest w Olsztynie.  Do późnego wieczora.
|
To już my go tu z iwcią dent ugościmy odpowiednio.
ps. sliczny torcik 
Cytat:
Napisane przez kuroikaze
aa Natanek ma 7 ząb 
|
o mój Bossssssz 
blondynkapoznan chyba wysłałam do ciebie wiadomosc na nk jesli to ty, to niezly ze mnie szpieg.
palikot do ciebie też 
A teraz moje pytanie do was:
Mozna dziecku słodzić zwykłą herbatke cukrem?
|