Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zioła
Wątek: Zioła
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-21, 15:59   #1
mao mai
Zadomowienie

Zioła

Chciałabym zgromadzic tutaj jak najwięcej informacji na temat róznych herbat ziołowych, a także róznych ziół w kuchni np. Na co wpływają - kiedy stosować, co dają i gdzie można dostać

Przy okazji chciałam zapytać, czy któraś w was nie spotkała sie z Czerwoną Koniczyną w sklepach. Przeglądałam pólki w sklepie w dziale wszelkich herbatek ziołowych etc. Szukałam tez w Aptekach internetowych. Szczerze mówiac nigdy nic takiego mi w oko nie wpadło

No a poza tym to zeby nie bylo, ze nie wpisze jakiejs informacji

POKRZYWA - oczyszcza jelita, a wiec jest dobra przy odchudzaniu. Poza tym także oczyszcza watrobe.

W zeszłym tygodniu kupiłam herbatke z pokrzywy. Moja kolezanka ja pije i mówi, ze czuje sie lepiej, a do smaku sie przyzwyczaiła.
Troche sceptycznie podchodzilam do picia tego typu rewelacji Ale stwierdziłam, ze nie zaszkodzi spróbowac. Trzeba pic 2 szklanki dziennie. Ja postatnowilam zrobic test na sobie - bo w koncu, to naturalne i mi nie zaszkodzi, a przeciez może pomóc

Może napiszcie jakich ziół używacie w kuchni i czy one np wspomagaja odchudzanie

Ja pije herbate z pokrzywy dwa razy dziennie - razo po wstaniu z łozka warto wypic szklanke cieple wody z cytryna, a pozniej szklanke herbaty w pokrzywy, zeby oczyscic jelita przed całym dniem
To keep me from drowning
Promises have been turned to lies
Can’t even be honest inside
Now I’m running backward
Watching my life wave me goodbye

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2007-06-26 o 23:59 Powód: 3 posty połączony w 1 - proszę używać opcji "edytuj"
mao mai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując