Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co zrobić by schudnąć w ciąży?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-28, 06:36   #85
Jaatkaa85
Zadomowienie

Dot.: Co zrobić by schudnąć w ciąży?

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Chrzest jest po to, żeby dziecku ułatwić życie w naszym społeczeństwie... Bo społeczeństwo jest jakie jest...
Będzie chrzest, żeby mogła być komunia z całą klasą jak dziecie będzie już w szkole... Bo 7-latek nie potrafi zrozumieć dlaczego cała klasa ma komunię, a ono nie...
A co owe dziecie zrobi już potem jak będzie na tyle świadome by podjąć decyzję, to już jego sprawa...
Ja też nie jestem ochrzczona i jakoś nie widzę, aby teraz i wcześniej nie udawało mi się sprawnie funkcjonować w społeczenstwie. Nigdy nie czułam się gorsza, bo rodzice wystarczajaco zaszczepili we mnie poczucie własnej wartości. Mój TŻ też. Rozumiałam dlaczego nie mam komuni św. i innych sakramentów.

Piszesz, że dziecko podejmie decyzję, kiedy będzie swiadome - zatem dlaczego teraz, kiedy jest nieświadome podejmujesz decyzję za swoje dziecko?
Nie lubię atakować katolików, bo nic do nich w większości nie mam - każdy robi to co lubi - ale przepraszam - wciąganie - NA SIŁĘ - bezbronnego, nicnierozumiejącego dziecka do KK jest jednym z najbardziej perfidnych posunięć KK - bo najlatwiej przyjąć do siebie osbą, która nie umie powiedzieć NIE. No ale wasza sprawa.

A z tego co mi wiadomo, potem bardzo trudno "wypisać "się z tej pięknej instytucji.

Mnie irytuje bardzo, ale to bardzo, to, że większość rodziców postępuje właśnie tak jak ty - sami nie są zdecydowani co do swojej przynależności religijnej, chcą dac w przyszłości dziecku wolną rękę, ale "na wszelki wypadek" ochrzczą, bo co powiedzą rodzice, sąsiedzi, znajomi... To jest psucie katolicyzmu, który z założenia jest piękną religią, nietstey już dawno pzrestał religią być...
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując