2009-10-28, 07:26
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: chrzciny
Ja uważam, że taki smoczek, czy łyżeczka to mógłby być dodatkowy prezent do innego praktycznego lub do pieniążków. Chociaż ja nie kupiłabym takiej pamiątki. Ząbki jak wiadomo znikają, bo przecież zabiera je wróżka 'Zębuszka'. Nie widzę powodu ich zbierać do schowka.
Myślę, że lepszą pamiątką jest np. księga pamiątkowa - jaką można kupić specjalnie na chrzciny - jest tańsza od wyżej wymienionych rzeczy i można tam wpisać datę chrztu - wkleić zdjęcia, obrysować stópki, włożyć do koperty pukiel włosów jak ktoś chce, (ja nie wkładałam) i jest miejsce na wpisy zebranych gości. Kartki z życzeniami chwilę są a potem się zawieruszają w papierach, a tak w takiej księdze każdy z uczestników uroczystości może zostawić swój wpis - o ile chrzestni tego dopilnują, bo rodzice w dniu chrztu nie będą oglądać księgi pod kątem co należałoby w niej uzupełnić. Każde z moich dzieciaków ma taką księgę i jestem z tego zadowolona a oprócz tego kiedyś dam im ich świece od chrztu, ubranka i białe szaty. Każdy ma swoje. (Ubranka musiałam kupić każdemu nowe, bo wagowo i rozmiarowo nie trafili ) - ale nic szczególnego welurkowe białe ubranka z emblematami typu aniołek itp., a każdy był chrzczony w beciku z kapką - bardziej mi się to podobało niż te sztuczne garniturki sztywne. Na dziewczynki widziałam śliczne sukienki białe, a na chłopczyka nie mogłam znaleźć ładnego ubranka - został więc becik i było bardzo ładnie i odświętnie.
|
|
|