2009-10-28, 19:42
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Hej wszystkim 
Tetralysal stosuje od 13 dni, do tego na noc żel Izotrexin, a z rana przemywam Davercinem i dodatkowo smaruję twarz Skinokrenem (cholernie droga kuracja). Tetre mam brać na razie przez miesiąc po dwie pigułki dziennie. Początkowo miałam kilka ropnych gulek w okolicach żuchwy i w dolnej partii policzków, przez pierwsze dni stosowania widziałam znaczną poprawę, jednak w drugim tygodniu zażywania leku wysypało mi jeszcze gorzej bolącymi gulami i własnie nie mam pojecia co zrobić.. czy po prostu mój organizm się oczyszcza z tego syfu i potem bedzie tylko lepiej.. czy powinnam pojsc do lekarza żeby zmienil lek.. ehhh załamać się można.
Dodam jeszcze ze to moje drugie podejscie jesli chodzi o leczenie trądziku. Wczesniej stosowałam Unidox i w sumie pomógł na tyle ze przez pol roku mialam spokoj. Dermatolog powiedziala ze Tetralysal jest bardzo podobny do Unidoxu tyle ze ten pierwszy jest duzo lepszy. Jakos jak na razie nie widze tego :/ Ehh doradzcie mi cos prosze bo juz sama nie wiem co robic 
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------
Aaa jeszcze dziewczyny zapomniałam was zapytac.. czy przy stosowaniu Tetry nie zauwazylyscie ze wypadaja wam wlosy?
U mnie ostatnio strasznie się to nasiliło.. i nie wiem czy to od leku czy może jest inna przyczyna.
|
|
|