Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-28, 21:49   #3587
ankaesz
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Ja nosiłam separację tydzień i początkowo dawała mi ostro czadu, ale jak po tygodniu szłam na zakładanie aparatu, to już nic nie bolało, prawie w ogóle ich (gumek) nie czułam, więc nie sądzę, by miało Ci to zaszkodzić.

Trzymajcie się dziewczyny
Wierzę, że dr dobrze Was poprowadzi i na podbudowę obiecuję zdjęcia swoich modeli jeszcze w tym tygodniu. Czasu brak, aparatu brak, ale pożyczę i wrzucę.
papryka85 pocieszyłas mnie mam nadzieję, że mnie poprowadzi tak jak Ciebie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia ile kosztuje sama zmiana gumek, aż strach się pytać Ale sądzę, że nie mniej, albo prznajmniej niewiele mniej, niż sama wizyta, bo generalnie wiele się to od wizyty nie różni. Ale nie jestem pewna, czy cotygodniowa zmiana gumek jest wskazana. W wątku o gumkach dziewczyny pisały, że ich orci nie pozwalaja ich zmieniać częściej niż, co 2-3 tyg.

Z tą separacją to ja też byłam zaskoczona, że tak długo. Ja nosiłam 5 dni i tak ze 3 dni ból narastał, a potem był już stały. Najgorzej było z jedzeniem (gryzienie czegokolwiek odpadało), ale tak to jakoś przeżyłam, choć pryznaję, że wspominam to gorzej, niż pierwsze dni z aparatem. Może jednak spróbujesz umówić się na za tydzień?

Ale może będziesz miec to szczęście, że poboli Cię ze 3 dni i przestanie. Każdy przechodzi to inaczej.
natewa no już od wczoraj prawie nie boli. po prostu nie moge gryźć bułek ani chleba bo wtedy boli i czuje jak mi sie zeby strasznie nadwyrężają;/ chyba wytrzymam jeszcze tydzien
mam też dziwne uczucie jakby mi sie zeby ruszały [np. kiedy dotykam szczeka o szczękę] związane jest to pewnie z tym ze sie szczeka poszerza...mam nadzieje, ze nie wypadną mi

co do gumek...może mi sie cos pomylilo - ja zrozumialam ze gumki sie wymienia raz na tydzien.........hmmm to jak to w koncu jest, zebym nikogo nie wprowadzała w błąd?

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Ja to jestem trochę d.... wołowa i trochę wstydzę się iść wcześniej i siać panikę Poczekam jeszcze z tydzień i jak zdjęcia wykażą, że wciąż zęby idą nie tam, gdzie trzeba, to wezme to pod uwagę.
Chyba złapałaś z naszą orto lepszy kontakt, niż ja, bo mnie ona nie bardzo mówi, co zamierza i jaki będzie efekt Powiem szczerze, ze na razie ja tam jestem strasznie skrępowana i trochę zestresowana - jak zawsze u lekarza - jak sie trochę oswoję to zaczne więcej pytać i nie dam się zbywać.
mnie też nic nie tłumaczy, nie wdaje sie w szczególy...ale tez bede sie pytac zeby nie bylo niedomowien!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

wytłumaczcie proszę ciemnocie (ja - ) co dokładnie oznacza skrót TŻ?
ankaesz jest offline Zgłoś do moderatora