|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Malina, Tomcio sliczny! Fajnie, że zdjęcia umieściłaś! A możesz mi jeszcze pwiedzieć jak to zrobić, żeby przy swoim nicku zrobić jakiś obrazek albo cuś, tak jak ty masz zdjęcie tomcia a Kasiulka psiutka? No i gratulacje, że waga ci leci! Szybka jesteś jesli chodzi o spacerki! A werandowałs wczesniej tomcia? Ja jeszcze nie byłam na dworze, na razie od piatku "się wietrzymy". Jak lekarka u nas była na patronażu, to zabroniła wychodzić, przynajmniej do 4 tyg. co tez zrobiliśmy, no ale u nas dużo gorsza pogoda, bo my pod samymi górami mieszkamy, takze i zimniej i śniegu więcej. Co do pedzocego czasu to masz rację - okropność! filipek dzis kończy 5 tyg. Wczoraj miałam małe Dejavu, mąż dostał podwyzkę, wiec zroganizowalismy sobie miły wieczorek. Filipek wykompany trafił do łóżeczka o 20, a ja zaczęłam przygotowyać nam "spanko". Zapaliłam swieczki, wyciagnęłam schłodzonego szampana, załączyłam TV, a tam pokazy łyzwiarksie i w tym momencie mi sie przypomniało. Dokładnie 5 tyg temu było to samo! To były Walentynki, też leżelismy w łóżku, popijalismy szampana z tej okazji, paliły sie świeczki a my oglądaliśmy olimpade i pokazy łżwiarksie! A 3 godziny później zaczęło się. I wczoraj też, o tej samej porze o której mi sie zaczęly skurcze,czyli 0:30 obudził sie Filipek na karmienie...oj leci ten czas...
A ja dzis mam powazne spięcie z moim TŻ....bardzo niefajnie. Zmieniają rury w naszym pionie i jutro są u nas, ale nie w tym rzecz. Dzwoni TŻ z pracy co tam u nas śłychać i blabla i nagle pyta czy woda jest ? Ja no:"a czemu ma nie być?" TŻ:"No jak to? Pzrecież piony robią, nie pamietasz?" Lecedo łazienki i faktyczni - wody brak! W kuchni ciepłej też. Dostałam szału! ja w pizamie, a ni zęby nie umyte ani głowa, miałam brać prysznić, Fifkowi tyłka nie umyję, a ten do mnie" nie pamiętasz?" "W końcu skoro jutro robia u nas pion, to wiadomo że dziś tez nie ma wody, poza tym wychodziłaś juz zdmou, to trzeba było poczytać"! no myslałam ,ze mnie pokręci! Nie , nie pamietam o jakiś p.....ch pionach, bo jedyne o czym myślę pzrez 24/7 to czy Filipek jest najedzony, czy trzeba go przewinać i co zrobić na obiad! Ostanią rzcecza o jakiej bym myślała, to zmiana pionów!!!!! Zwłaszcza, ze to on co dzień wchoodzi i wychodzi z klatki, na której są ogłoszenia! Jeżu jak mi ciśninei skoczyło! I oczywiscie obraza majestatu, co ja sie na niego wydzieram, to nie jego wina, ze nie ma wody! No , nie wina, nie, ale sam jakos nie wpadł na to zeby mi wcoraj o tym przypomnieć!!!! Jakby tego było mało, wczoraj nie było przez 3 godziny gazy, wiec nie miałam ciepłej wody! Ludzie, co za blok! A jutro nam pruja ścianę, nieważne, ze mieszkanie po remoncie, nowa tapeta, nowe półki, wszystko k..a nowe!!!!!!Nie, przyjdą, rozbebeszą, i se bedziemy przyklejać tapetę! Szkoda tylko, że to w takim miejscu, ze kazdy zauważy różnicę w odcieniach....nie, no dziewczyny naprawdę chyba mnie szlag trafi!!!! Jakby tego było mało, kupa prania do zrobienia, pieluchy Fifka, obrusy itp, a tu kurde wody nie ma! I jutro też nie bedzie, bo jutro też się przebijaja!!!! Ewakuuję sie jutro do moich rodziców z samego rana, na cały dzień i pieprze to co się tu bedzie działo. TŻ z ekipą zostaje, jak wróce do domu to pewnie sie załamie jak zobaczę co zostao z mieszkania...i znająć mojego TŻ ten zas...ny kawałek tapety bedzie przyklejał przez nastepny miesiać!!!!! i jak ja mam sie nie denerwować?!?!?!
|