Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do filtromaniaczek:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-22, 12:47   #1007
Sandija
Gość

Thumbs up Dot.: Do filtromaniaczek:)

Cytat:
Napisane przez knotie
Brawo Sandija - nic dodac - nic ujac
Dziękuję, dziękuję aż się zarumieniłam

Cytat:
Napisane przez szeherezada
1.czy moge pod filtr 100 Biodermy nakldac normalny krem - np z Lumene lub Eris?
2. Czy nalezy aplikowac filtr klika razy w ciagu dnia jesli przewaznie przebywam w pomieszczeniu (w pracy)?
3. Czy nalezy stosowac filtry pod ubranie (latem)?
4. Czy pod oczy mozna stosowac ten sam filtr co na reszte twarzy?
1. To zależy, sama się zorientujesz. Teoretycznie przy normalnej/tłustej skórze odpowiednia ilość filtra powinna wystarczyć jako nawilżacz, ale jeśli będziesz czuła, że masz ściągniętą buzię, to 5-10min. przed nałożeniem filtra wysmaruj się kremikiem.
2. To też zależy, ale raczej tak. Ja też zazwyczaj przebywam w pomieszczeniach zamkniętych, ale w połowie dnia reaplikuję, bo czuję, że już moja buzia "wypiła" filtr. No a poza wchłanianiem się, filtr po prostu też się zmazuje.
3. Gdzie pod ubranie? ja nakładam filtry na buzię, szyję i dekolt (nawet, jak mam golf) i ręce - tu się staram, ale niestety, poza wakacjami w ciągu dnia zazwyczaj po myciu ograniczam się tylko do kremu do rąk, filtry niesystematycznie, a szkoda, bo latka lecą, a ja chcę mieć łapki dwudziestolatki; promienie UV przenikają przez ubranie, to dla nich żadna przeszkoda, także warto maziać się filtrem tam, gdzie chcemy zachować młody wygląd. Poza tym, jak masz pieprzyki, to też powinnaś chronić je fitrem.
4. Zdecydowanie tak. Nie ma sensu kopować oddzielnego kremu, znajdź tylko taki, co Cię nie podrażnia (czyli np. bez alkoholu, co też nie jest regułą, bo niektórym podrażnia, a innym nie). O tym było parę razy.

Mam nadzieję, że pomogłam