Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dominikana:)
Wątek: Dominikana:)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 11:28   #8
Ada1986
Raczkowanie

Dot.: Dominikana:)

Cytat:
Napisane przez BelleMare Pokaż wiadomość
Hej
jeśli chcecie się wybrać na Dominikanę to najlepsze będą niemieckie biura ponieważ oferują najlepsze ceny Sama pracuje w biurze podróży i całkiem sporo osób na te Karaiby wysłałam Ja polecam Tui (oczywiście to niemieckie) i sieć hotelową RIU (niskie ceny za bardzo wysoki standard), ale możesz poszukać w Neckermannie czy 1-2-Fly, nie chcę być stronnicza! Możesz również poszukać na zagranicznych portalach ofert wielu różnych agentów np. www.reisen.de i inne.

Generalnie przy najlepszych ofertach możesz załapać się na ta rajską wyspę za ok. 900 EUR na 2 tygodnie w hotelu 4-5*, all inclusive, czyli około 4 tysięcy PLN (przy dzisiejszych kursach). Jednak wylot może nie być z Berlina ale z Frankfurtu czy Monachium.
W marcu czy kwietniu ceny mogą aż tak nie spadać i utrzymywać się na poziomie 1.200 EUR a to i tak niezła cena. Później, a mianowicie od czerwca do końca września jest pora deszczowa oraz huraganów i wtedy ceny spadają nawet do 800 EUR na 2 tyg. Ale nie trzeba się jej aż tak obawiać, po prostu popada ze 3 godziny a po chwili znowu 30 stopni upału i po deszczu nie ma śladu; wiem, bo byłam Gorzej z huraganami, jeśli jakiś jest w natarciu zazwyczaj w biurach o tym wiedzą
Wszystko teraz zależy od kursu euro, im niższy tym korzystniejszy dla Ciebie, bo cena w euro raczej się nie zmieni. Jeśli nasza nieszczęsna złotówka w końcu zyska na wartości to moglibyście się zamknąć w 4 tys zł za osobę i zabrać już tylko dolary na wycieczki na miejscu i pamiątki.

Na chwile obecną ceny niezbyt ciekawe, sama planuje Meksyk w marcu lub kwietniu więc ten temat obserwuje. Dobre oferty pojawią się nie wcześniej niż w styczniu/lutym. Super okazje można upolować na miesiąc przed wyjazdem a równie dobrze na tydzień przed, więc trzeba trochę cierpliwości

Acha, w przypadku niemieckich ofert możesz zarezerwować nie tylko 2 tygodnie, ale też np. 10 czy 11 dni. Z racji dużej liczby lotów można kombinować i znaleźć odpowiadającą nam oferte

Polecam też wyloty an Karaiby na koniec listopada i początek grudnia, jest sporo okazji a pogoda oczywiście murowana. Miałam okazję być na Kubie w grudniu zeszłego roku i sobie chwalę Tutaj zimno, deszczowo a tam piekne słońce

Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu wymarzonego urlopu
Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź- na taką właśnie liczyłamgeneralnie to na początku myślałam o Egipice z Polski...ale szczerze mówiąc wolałabym troche dopłacic i polecieć własnie gdzieś dalej z Niemiec, bo słyszałam że tam na prawde za super cene można zwiedzić świat i to na poziomie wyższym niż u nas...więc wnioskując z twojej rady powinnam od nowego roku zacząć śledzić ceny??szczerze myśle właśnie o marcu albo o kwietniu może i skorzystałbym z ofert na czerwiec ale obawiam sie ze nie będe wtedy mogła ruszyc sie z Polski:/no te huragany troche mnie przerażają...a co do Meksyku to na ten rok planowałam ale niestety nie wszyło...wiec licze na to że napiszesz tu jakąs recenzje z twojej wyprawy do tego kolorowego zakatku świata dobrze wiedzieć ze jest ktos kto akurat w biurze podrózy pracuje bo w razie co bede bombardować Cię pytaniami.pozdrawiam
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując