2009-11-01, 22:40
|
|
Copyraptor
|
Błędy ortograficzne, semantyczne, literówki...
Tak się zastanawiam, czy oceniacie użytkownika forum po sposobie, w jaki pisze posty? Podświadomie zakładam, że osoba, która nie potrafi napisać składnego posta jest jakby..mniej inteligentna?
Te wszystkie "bynajmniej" używane przez osoby nie mające pojęcia co to oznacza, "sflustrowanie", uczulenie na przecinki/kropki, że już nie mówię o rażących błędach ortograficznych..skąd to wynika? Ja rozumiem takie błędy w słowach mniej znanych, albo mylących (ja nigdy nie wiem jak napisać słowa z końcówką "bym"), ale zwyczajne, codzienne słownictwo i takie byki? Chociarz, mószę, dziewczynom, cionża, i inne cuda niewidy..
A potem jeszcze ktoś się nieprzyjemnie rzuca, jak mu zwrócę uwagę.. 
Zdarzyło mi się już toczyć dyskusję z osobnikiem, który stwierdził, że skoro połowa społeczeństwa używa "bynajmniej" jako "przynajmniej", to powinni zmienić zasady i znaczenie słowa zgodnie chyba z zasadą "żryjmy g***o, 60 milionów much nie może się mylić".
Czego to może być wynik? Bo jest gorzej i gorzej przecież wystarczy zainstalować dodatek w przeglądarce, i będzie nam poprawiała błędy..
|
|
|