Dot.: żółw?
pierwsza różnica to cena koszt lądowego to jakieś 300zł. W sklepie zoologicznym , tańsze te to o których zaraz Ci napisze
Wodny ok 20-40 zł
Paula nie kupuj zółwia lądowego w tzw. sposób "spod lady" , ostatnio chciałam kupić i Pan w sklepei powiedział mi że owszem ale na zapleczu , jakoś tak dziwnie się zachowywał. Później weterynarz mi wytłumaczył , że te "spod lady" pochodzą z nielegalnego przemytu (kiedys w tv była taka reklama społeczna , z maskotkami , które tłoczą się w skrzyni) Te zwierzęta jadą do Polski w koszmarnych warunkach , te które ta droge przeżyją , często są chore.Ten weterynarz o którym wcześniej wspomniałam , opowiadał mi jak kiedys przyszła do niego kobieta z żółwiem , którego kupiła dla córki , okazało się że jest chory (wypadła mi teraz z głowy ta choroba) i jego kontakt z dzieckiem jest wykluczony. Także jeśli juz zdecydujesz się na lądowego to tylko ze sprawdzonego sklepu i sprzedawca powinien pokazać Ci papiery.
Miałam kiedyś wodnego , fajne zwierzątko , ale troszke pracy przy nim jest. Potrzebuje oświetlenia , grzałki , akwarium wbrew pozorom nie może byc małe , bo sie zamęczy. Wymiana wody jest trosze trudna.
|