2009-11-05, 11:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymianka Mikołajkowa :)
Cytat:
Napisane przez lookrecya
na pierwszy rzut oka bardzo spodobal mi sie pomysl lubomirki, ale po na mysle... wiekszosc bajek jest o misiach albo krolewnach - mysle ze juz latwiej byloby sie kierowac cytetem niz bajka - bo np. Spiaca Krolewna brzmi pieknie ale co by to mialo mowic o preferencjach 
no chyba ze ktos lubi niebiaski to wtedy rzuca Smurfy i z glowy 
|
Bajki i baśnie i legendy to moim zdaniem świetny pomysł.
Można na przykład podać jakąś baśń indyjską i już wiadomo w jakim stylu ktoś chce biżuterię, czy egipską, czy coś z kamienia łupanego ;P Albo "Na jagody" - i już się kojarzą jakieś owoce, czy gronka w konkretnym kolorze, albo czerwony kapturek ;P
Można na przykład podać tytuł bajki i jakiś fragment, żeby sprecyzować (czyli np. kojarzymy jaki rodzaj biżuterii się podoba, a z fragmentu możemy wywnioskować kolory czy zdobienia, czy materiały nawet).
Mi się szalenie podobają takie kreatywne tematy które dają duże możliwości i przecież czy musimy w wymiance dostać dokładnie to co sobie wymyśliliśmy (nap kolczyki zielone proste ze swarkami?), to jest prezent a nie zamówienie, chociqaż i tak naprowadzamy jakoś ta osobę an to co nam sie podoba.
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------
Cytat:
Napisane przez 135nudziara
ale co można zrobić do wilka i zająca? no ja wymiękam...
|
Przepraszam że post pod postem, ale tyczy się czegoś innego.
tu mi się kojarzą prace Jamilki ;P
|
|
|