Odzyskanie pożyczonych pieniędzy-pisemna umowa
Dzień dobry wszystkim, od dawna już przeglądam te forum, jednak postanowiłem się zalogować ponieważ mam pewien problem.
Sprawa wygląda następująco:
Moja dziewczyna pożyczyła swojemu byłemu 1300zł i koleś wymiguje się od spłaty. Dodam, że kiedyś chodziła do niego, prosiła o zwrot, jednak on nic z tego sobie nie robił. Była nawet z tą sprawą u jego rodziców, którzy też olali sprawę. Koleś znalazł sobie już inna i myśli że ta sprawa ujdzie mu płazem, ale nie chcemy tak tego zostawić.
Była już z tym u firmy windykacyjnej, zapewniali że na 100% ma wygrana sprawę itd, skontaktowali się z nim, dali mu miesiąc na spłatę, ale po tym czasie i tak nie odzyskała kasy, a na sam koniec powiedzieli jej że musi mieć adwokata który kosztuje nie mało, więc sobie darowała.
Zaznaczę, że w dniu pożyczki spisali oni między sobą pisemną umowę, więc to jest duży plus.
Jak myślicie co w takiej sprawie da się zrobić?? Wiadomo że można by załatwić sprawę siłą, ale nie chodzi o to żeby koleś zgarnął parę siniaków tylko o to, aby odzyskała ona swoje pieniądze.
Bardzo proszę Was o pomoc.
|