2009-11-05, 14:20
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
zalamalam sie dziewczyny, musze leciec do Polski, Dr mi napisal ze byc moze wystarczy podszyc rane badz usunac proteze....
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------
sluchajcie, jakie sa objawy nie przyjecia sie protezy? i czy beda musieli mi ja usunac to moga ja ponownie wlozyc tego samego dnia?
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------
Cytat:
Napisane przez agnes281
zalamalam sie dziewczyny, musze leciec do Polski, Dr mi napisal ze byc moze wystarczy podszyc rane badz usunac proteze....
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------
sluchajcie, jakie sa objawy nie przyjecia sie protezy? i czy beda musieli mi ja usunac to moga ja ponownie wlozyc tego samego dnia?
|
HORO PROSZE O TO INFO:
Stosowane obecnie protezy są bardzo dobrej jakości, stąd ich samoistne pęknięcie zdarza się wyjątkowo rzadko. Częściej przyczyną pęknięcia może być poważny uraz piersi. Jeśli dojdzie do wycieku soli fizjologicznej wówczas ulega ona wchłonięciu przez otaczające tkanki. Jeśli natomiast nastąpi wyciek silikonu, wówczas możliwe są dwie sytuacje. Jeśli pęknie powłoka protezy ale torebka łącznotkankowa otaczająca protezę jest nienaruszona wówczas możesz nie zauważyć jakiejkolwiek zmiany kształtu piersi. Jeśli pęknięciu powłoki towarzyszy rozerwanie torebki łącznotkankowej wówczas płynny silikon przemieszcza się do otaczających tkanek dając objawy dodatkowej masy (zgrubienia lub guzka) w obrębie piersi. Dochodzi również do zmiany kształtu piersi. Oba rodzaje uszkodzenia protezy wymagają wykonania ponownej operacji i wymiany protez na nowe.
Czas edycji: 2009-11-05 o 14:27
|
|
|