Re: Czy nagradzac Recenzentki za max ilosc ocen? Komisja :-)
Tak byłam zajęta zgłaszaniem kosmetyków do KW - żeby było o czym poczytać - że prawdę mówiąc niewiele miałam czasu na przeglądanie ocen innych recenzentek.
Wczoraj znalazłam wreszcie chwilkę i zaczęłam je przeglądać - rozpoczynając od ocen zapachów, które wzbudziły tak żywą dyskusję na forum. Przyjrzałam się oczywiście ocenom tych zapachów, które znam bardzo dobrze.
I stwierdzam, że rzeczywiście coś trzeba zmienić.
Posłużę się przykładem Dune dla kobiet - bo zgłosił go nasz Administrator więc i on będzie wiedział o czym mowa. A więc kiedy czytam że ten zapach jest "ciężki" to wiem, że albo dziewczyna nie używała go WCALE albo brak jej elementarnych wiadomości o perfumach i raczej nie powinna się brać za wyrażanie ocen do czasu ich uzupełnienia, bo to utrudnia porozumienie pomiędzy nami - jeżeli recenzentka faktycznie choćby powąchała Dune, to na pewno miała całkiem co innego na myśli (Poison to jest ciężki zapach, Kasiu, albo Opium YSL).
Albo taka bulwersująca dla mnie wypowiedź, cytuję : "Powąchałam w perfumerii. Nie wiem jak wygladałam, ale sprzedawczyni tak na mnie patrzyła, jakby chciała sie spytać,czy nie jest mi potrzebna pomoc"- to nie jest ocena, bo nie zawiera ani jednego przymiotnika i świadczy wyłącznie o recenzentce a nie o produkcie.
Zaznaczam, że nie mam nic przeciwko umieszczaniu takich wypowiedzi na forum dyskusyjnym - bo to jest właśnie miejsce do dzielenia się swoimi wrażeniami [img]icons/icon7.gif[/img]
Złośliwcze, zgłaszam wniosek o usunięcie takich wpisów z KW raz na zawsze, jeżeli w ciągu tygodnia Czytelniczki nie zreflektują się i nie zrobią tego osobiście (bo niby dlaczego to Ty masz mieć dodatkową robotę).
Ten sam wniosek dotyczy wypowiedzi typu "nie podoba mi się" pozbawionych uzasadnienia, zwłaszcza opatrzonych jedną gwiazdką.
Koleżanki, ja też w perfumerii wącham wszystko [img]icons/icon12.gif[/img]
Odpowiada mi niewiele zapachów, ale to nie jest jeszcze powód, żebym wszystkim perfumom nie w moim typie, które są w katalogu przypisała po jednej gwiazdce. Zrobiłam chyba jeden wyjątek - dla zapachu, który nie jest mi obojętny, ale drażni mnie. Nie będę miała nic przeciwko, jeżeli ocena ta "wyleci" z KW - Złośliwcze, czuj się upoważniony (chodzi o Davidoff Cool Water).
pozdrowienia [img]icons/icon40.gif[/img]
|