Dot.: Co do jedzenia?
moja Wiktoria w sumie pozno zaczela jesc inne potrawy niz mleko bo pod koniec 5 miesiaca. na poczatku byly zupki gotowane z ziemniaczka, marchewki, pietruszki. jadla je w miare chetnie. potem w miare dodawalam nastepne potrawy zgodnie z tabelkami ale nie trzymajac sie ich kurczowo. to ze tam pisza ze dziecko powinno to jesc nie znaczy ze musisz mu to wciskac. jesli Wiktoria nie chciala jesc czegos czekalam jakis czas i robilam nastepne podejscie. banany je w formie rozgniecionej widelcem, teraz juz pokrojone w male kawalki. czesto robie jej ryz z jablkiem podsmazanym. lubi tez wszystko co kwasne a najbardziej barszcz bialy. niestety desery i posilki ze sloiczkow nie podchodza jej. dla mnie to niezbyt dobrze bo niekiedy w gosciach byloby mi wygodniej. ale wtedy podaje jej serki lub jogurty. zaczelam od malych danonkow. odstawilam wtedy tez witamine D3. teraz daje jej wieksze jogurty. bardzo je lubi a biorac pod uwage szeroki asortyment i niedroga cene moge jej podawac wiele rodzajow i smakow.
co do luszczenie po oliwce proponuje abys na jakis czas zrezygnowala z oliwki. ja po dluzszym stosowaniu u Wiktorii zauwazylam ten sam efekt. polecam mleczko do ciala firmy Johnson dla dzieci. maja trzy warianty zapachowe a jeden zawiera oliwke. nie powoduje ona luszczenia a tak samo chroni. mozesz kupic tez tej samej firmy mleczko do kapieli lub plyn ktory miesza sie z woda.
pozdrawiam
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
|