Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-07, 11:54   #1472
aeronauta
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
Ja też tego szamponu nie lubię, nie mam pojęcia dlaczego jest tak zachwalany. Co prawda nie mam szopy po nim, ale moje włosy go nie lubią kompletnie. Pierwszy tydzień był ok, ale jakbym teraz nim umyła to.. ah, szkoda gadać.
Bo jest bardzo delikatny, nie podrażnia, można nim myć codziennie włosy bez szkody dla nich. Na początku trochę ciężko się na niego przestawić, bo plącze włosy i nie wygładza jak inne szampony, ale wart jest zachodu wg mnie.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Zaczęłam się zastanawiać wczoraj, czy dobrze jest czasem przetłuścić trochę włosy. Jak to jest?
I stwierdziłam, że włosy szybciej mi rosły bez używania żadnych maseczek, odżywek etc. W wakacje np. nie robiłam z nimi kompletie nic. I grzywka w ciągu 2 miesięcy urosła o ok.5-6cm...
Zależy. Ja uważam, że jeśli ktoś myje codziennie to warto zrobić sobie od czasu do czasu przerwę - myć np. co 2 dni. Natomiast nie polecam robić długiego przetłuszczania - tydzień lub dłużej, bo po prostu coś na głowie może nam się namnożyć.
A co do drugiej części postu. To włosy zawsze dużo szybciej rosną w lato niż okres jesienno-zimowy. Czy jest to spowodowane po prostu dużą ilością witamin i pierwiastków, które spożywamy w dużych ilościach w warzywach i owocach czy słońce też ma coś tu do rzeczy nie wiem, ale tak jest .
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora