Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-07, 18:50   #1775
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez -niunka- Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (z zaskoczenia). Jestem w 8 tygodniu ciąży. Od pewnego czasu męczy mnie ciągle uczucie wzdęcia i gazy. Chciałabym tylko podkreśli, że od kiedy dowiedziłam się, że jestem przy nadziei odżywiam się zdrowo, tj. zero słodyczy, alkoholu, jedzenia wysokoprzetwarzanego, smażonego, zero napoi gazowanych. Zaczyna mnie to niepokoić stąd pytanie do koleżanek, które są albo były w ciąży czy to jest normalne? Dziękuję za odpowiedź.
ja znalazłam na necie wypowiedź jakiejś kobietki, jeśli pomogłam to super

"Znam ten problem... Ja również tak miałam. Brzuch wieczorem zwłaszcza był tak ogromny, że nie mogłam w to uwierzyć... Ciąża mała jak fasola a ja brzuch, że w nic się nie mogłam zmieścić. I gazy w nocy... Mąż chciał mnie wyeksmitować z sypialni
Nie jadam fasoli, kalafioru i nie jem za wiele jogurtów, Activia działa na mnie fatalnie -potworne wzdęcia i przeczyszcza mnie.
Espumisan. Bezpieczny w ciąży w okresie karmienia i dla maluszków też,
max 4 kapsułki po obiedzie, bądż jak widzę, że jest wzdęcie.
Gazy pozostały, nie tak silne ale to również może być sprawa witamin w kapsułkach...
Po konsultacji z lekarzem usłyszałm, że można go bez obaw zażywać, jest w kapsułkach i płynie.
Jest dużo lepiej.
I nadal śpię w sypialni. )
Pozdrawiam."

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora