Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-07, 23:59   #1642
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Oj faktycznie to Irlandia ups To Oluś ma obywatelstwo irlandzkie? Ja w UK jestem 4lata i 2mc i też raczej już nie wrócę do kraju.Też mogę się starać o obywatelstwo,ale właściwie do niczego nie jest mi potrzebne.A co robicie w Irlandii? Ja pracuję w sklepie z organiczną żywnością dla posh ludzi tzw: Farm shopie,pewnie też takie macie,a mój TŻ jest z-ca team leadera w lokalnej piekarni.Zaczynałam od sprzątania pokoi w hotelu,bo kompletnie nie znałam języka.Teraz już mówię calkiem dobrze.Ale się rozpisałam.Ja jeszcze nie idę spać,bo u nas toż to dopiero 22:30
Ja zaczynalam od nianczenia 4 dzieci w amerykansko-irlandzkiej rodzinie - masakra A pozniej tz wkrecil mnie do siebie, tzn do magazynu zywnosci organicznej (mamy cos wspolnego) i tam przez pewien czas zajmowalam sie pakowaniem, pozniej firme przeniesiono do innego miasta, my tez sie przeprowadzilismy i w nowym miejscu dostalam pod siebie dzial suplementow, taka mala apteke, realizowalam zamowienia dla klientow, a jeszcze pozniej zostalam managerem
calego, tzn organicznego i nieorganicznego packing roomu. Tz w tym czasie byl managerem warehouse'u, pozniej zmienil prace na budowlanke i byl kierownikiem bo jest fachowcem, ale mial koszmarny wypadek (sprawa o odszkodowaie ciagnie sie ponad 2 lata) i cud, ze zyje, do tego budownictwo siadlo i znowu jest w "naszym" magazynie i znowu jako manager Jestem naprawde zadowolona, z tego co nam sie udalo tutaj, Irlandia dala nam nieograniczone mozliwosci i duza szanse, no i sporo deszczu Tak, Olus ma irlandzkie obywatelstwo, tzn bedzie mial podwojne.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski czy szczepiłyście na pneumokoki?
bo My na rota i 5 w 1 a ost lekarka mówiła że warto małego zaszczepić na pneumokoki ja chciałam go na to szczepić po roczku ale teraz mam dylemat.
Ja szczepilam bo u nas to jest w obowiazkowych (za darmo ) - pierwsza dawka po 2 miesiacu, druga po 6 i trzecia w 12.
Meningokoki - pierwsza po 4 miesiacu, druga po 6 i trzecia w 13.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
ja nie szczepiłam,bo w UK nie ma tego w obowiązkowych,a szczerze to się nie zastanawiałam czy mają w dodatkowych,muszę zapytać,tylko jak to będzie po angielsku?

Pneumococcal disease (PCV)
Meningococcal C group disease (Men C)

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora