Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-09, 12:34   #884
midey
Zadomowienie

GG do midey
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II

widze ze wiekszosc dzieciaczkow i mam posilkuje sie tv przy jedzeniu

[QUOTE=pappaya;15136771]
Z kubeczka tez pije ale często za bardzo go sobie przechyla i sie oblewa wiec na razie daje mu w niekapku z duza dziura.

u nas plastikowa szklaneczka jest juz numerem jeden buteleczke Maly dostaje tylko do mleka i lyzeczka tez sprawnie je

[QUOTE=pappaya;15136771]Ostatnio odkryłam mleko modyfikowane w buteleczkach gotowe do picia. Nazywa sie Mamo rosnę firmy Candia.

super ze Ci odpowiada Pappaya, mleko doprowadza sie do wrzenia dlatego zeby pozbyc sie bakterii, tak samo jak przegotowuje sie malym dzieciaczkom wode mineralna (mam nadzieje ze ne masz za zle podczytywania )

Cytat:
Napisane przez pappaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak duzo Wasze dzieciaki ogladaja tv? Bo wydaje mi sie ze Ivo dosc duzo. On potrafi juz obejrzec bajke od poczatku do konca siedzac spokojnie w fotelu. Czasami nawet dwie albo trzy pod rzad jezeli sa to jego ulubione bajki. Oglada bajki na cbeebies albo baby tv i oprócz tego uwielbia jeszcze krecika. Ogladajac krecika siedzi u mnie albo mojego meza na kolanach i pyta o wszystko a my opowiadamy mu co krecik robi. Oczywiście nie martwi mnie to az tak bardzo, bo przynajmniej te bajki ktore on oglada sa edukacyjne i duzo uczy sie z nich slow, tylko bardziej przejmuje mnie ze zacznie przyzwyczajać sie do telewizji.
Oprocz tego ogladamy ksiazki z obrazkami. On bardzo lubi to robic. Przynosi ksiazki i pokazuje na przedmioty a my mowimy mu co to jest lub w druga strone - my pytamy gdzie co jest a on pokazuje na rysunki i jezeli zna jakies słowa to tez je wymawia pokazując palcem. Ostatnio tez polubil malowanie farbami, tylko musimy robic to w lazience na plytkach bo inaczej caly dywan bylby w plamach. Oczywiscie Ivo po takiej zabawie ma cale ubranie usmarowane
Przedwczoraj malowaliśmy obraz na płótnie. Sa to nasze - moje i Ivusia - odciski dłoni.Bardzo mu sie to podobalo ale wczoraj juz nie chcial dac pomalować sobie raczki. Jak go do tego przekonałam malując swoja i dal sobie w końcu posmarować to jak spojrzał na nia to krzyknął umy, umy! no i musiałam umyć
duzo, stanowczo za duzo i niestety malo edeukacyjne programy bo jedyne co moze zahipnotyzowac Dawida to reklamy....cala reszta moze byc wlaczona ale Dawid wtedy nie oglada

oprocz tego my tez probujemy sie przekonac do ksiazeczek ale Dawid ewidentnie nie chce miec z nimi do czynienia znajdzie ksiazeczke z kotkiem, pieskiem , panem, pokaze w ktorej ksiazeczce na ktorej stronie Ela robi si si, myje sie i wszystko inne (tam jets jeszcze Janek, Ola itp ) ale nie zajmuje Go to na dluzej, na dluzej zajmuje Go tylko gagu gagu (czyli po naszemy gidlu gidlu, laskotki i wsciekanki ) a jesli chodzi o rysowanie, kiedys postawilam Go na bloku i odrysowalam Jego nozki, teraz jak bierzemy blok Dawid pierwsze co robi to staje na nim

Cytat:
Napisane przez lwica83 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny dziś wypuścili mnie do domu, żyję nie mam o dziwo sińców nawet lekarz był zdziwiony bo zwykle zabieg trwa ok 30 min mój trwal 1h, bo mam tak twardą chrząstkę... ogólnie rzeźnia... jestem trochę osłabiona, i mam nadzieję, że to szybko minie
super ze jestes w domku oby wszystko bylo juz dobrze a jak Dawidek zniosl rozlake z Mamusia?

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mały zasnął a ja, jak zwykle o tej porze zasiadam przed monitorem z jakimś żarełkiem. Dzisiaj sałatka jarzynowa
to jak Ty robis zz etaka chudzinka jestes?

Cytat:
Napisane przez kasienka1977 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie jesteście?
my chyba doswiadczamy co to jest bunt dwulatka....z dnia na dzien moj grzeczniutki Aniolek stal sie POTWORKIEM...wszystko jest be, wszystko jest zle, ubrac sie nie da a jak jzu sie da to nie da sie rozebrac, pieluchy zabrac nie da i nie jest to kwestia tego ze nie ulezy tylko po prostu zaciska nogi i nie ma pola manewru, oczywiscie wszystko konczy sie placzem.... straszny byl ten weekend, mam nadzieje ze szybko przejdzie ten okres...

midey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując