2009-11-09, 13:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polka i Kurd
Cześć dziewczyny , tak się składa, że moim Tż jest Kurd z Iraku, jesteśmy razem od 5 miesięcy i wiecie co .. ? nigdy nie byłam taka szcześliwa jak z Nim.nigdy nie usłyszałam od swojego Tż słów typu " za krótka ta spódnica" czy "za duży dekold"czemu wszyscy się tak czepiają muzułmanów ?i najczęściej to nawet ich nie znają, nie wiedzą jakimi wspaniałymi są ludźmi,wierzą tylko w to co zasłyszane, że biją żony,zamykają w domu itp.ale czemu nikt nie pisze co strasznego robią Chrześcijanie ?? zamykają własne dzieci na 20 lat w piwnicy i gwałcą przez długie lata, albo o stosunkach kazirodczych,ile to się słyszy o tym !!??albo jakiś alkoholik , upity, zabija swoją żonę, maltretuje.czemu o tym nikt nie wspomni ?
każdy człowiek jest inny,ich kultura jest inna religia b. ważna, to się zgadza,ale każdy kraj to inny obyczaj. albo skąd taki przesąd że kochają blondynki ??sposród kolegów mojego Tż tylko aj jestem blondynką, zazwyczaj mają czarne włosy ich dziewczyny-Polki. to się wcale nie zgadza, mam tu 8 znajomych, Polek które są z Kurdami, w wieloletnich zwiazkach albo już hajtnięte, żadna nie została nigdy uderzona przez swojego, są bardzo szczęśliwe.zanim poznałam Tż byłam w kilku mega krótkich zwiazkach z Grekiem czy Hiszpanem,nie wspominam tego kolorowo i dlatego szybko to skończyłam ,na szczęście się nie zakochałam, jeden i drugi ciągle widział inne dziewczyny,ile ich miał, jeden to z jedną prawie zaliczyli wpadę.jednemu powiedziałam, że się z nim nie prześpię to się nieodzywał przez 2 dni.
obracam się w towarzystwie Muzułmanów już 15 miesięcy,mam koleżnki i kolegów i Tż, uważam ich za wspaniałych ludzi, bo są skromni i normalni
acha i jescze coś, Kurdowie którzy żyją już od wielu lat w europejskich państwach nie są juz ci sami co przedtem, musieli się dostosowac do reguł, nie zważają już tak na religie, przeważnie palą, piją alkohol, śpią z dziewczynami, co u nich jest surowo zabronione.
wszystko zależy od samego człowieka.
SHIN w pełni się z Toba zgadzam -stereotypy jeśli Muzułmanin to już ola Boga, ale człowiek człowiekowi nie równy, albo gdy sie mówi że wszystkie blondynki są głupie,co za przesądy
|
|
|