Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-09, 14:42   #1888
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
no ja właśnie zdałam sobie sprawę że do świąt już niedaleko.
To będą nasze pierwsze święta z synkiem i chcę żeby Boże Narodzenie było dla niego zawsze magicznym okresem. Mam zamiar wprowadzić m.in. tradycję wspólnego pieczenia i dekorowania pierniczków. Zaczynam w tym roku choć wiem, że maleństwo na razie nic z tego nie będzie wiedzieć, no ale jak tradycja to tradycja a poza tym muszę sprawdzić przepisy

zauważyłyście na allegro nową funkcję - przedmiot na aukcji można dodać do listy prezentów
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
buuu..szkoda że posiałaś.
Na gotowaniu dziewczyny podawały taki przepis z drożdżami wiec może tym razem z niego skorzystam.
W zeszłym roku robiłam też z wizażowego przepisu (z sodą)..i były pyszne..ale tego samego dnia. Na 2 dzień już były chrupiące.

Ja niestety nie lubię chrupiących słodkości..muszą byc miękkie i rozpływające sie w ustach

Ja też już się cieszę na Boże Narodzenie.
Nasze 2 święta w naszym domku

W tym roku ma być z pompą..bo w zeszlym nawet na choinke nie bardzo było nas satać.

Tym razem ma byc wielka choinka, drogie prezenty i frykasy.
U nas będzie dość spora choinka i oczywiście żywa, bo dla mnie tylko taka ma urok. W tym roku będzie miała mało bombek, bo dopiero będziemy zaczynali je zbierać a te ładne do tanich nie należą.
Zuza ja właśnie też mam nadzieję na taką tradycję z moimi przyszłymi dziećmi Chcę im stworzyć taką atmosferę jaką mi rodzice tworzyli przez wiele lat przez co święta są dla mnie magiczne, rodzinne i ciepłe mimo pogody za oknem.