2009-11-09, 17:28
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchidzanie od 09.11.09
Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl
widzę że stosujesz to co ja ... więc ogólnie zasady south beach czyli bez węglowodanów jednak z grahamką w pracy, owoc 2 razy w tyg... więc:
I śniadanie 7.00 serek chudy lub jajecznica
II śniadanie 9.30 grahamka z czymś
lunch 12.20 kefir lub sałatka z drobiem lub rybą
obiad 15.00 mięso z warzywami
kolacja 18.00 ryba lub mięso z warzywami
za miesiąc pochwalę się efektami takiej mojej diety... myślę że ona jest dobra bo do południa jem raz chleb a po południu to już nic co ma węglowodany i nie będę chodzić głodna bo jest 5 posiłków sytych 
|
no właśnie słyszałam że south beach jest podobna.. ja powoli zacznę teraz wpowadzać pieczywo razowe..
przy niskowęglowodanowej właśnie można jeść wszystko (co jest dozwolone) do syta..
Cytat:
Napisane przez izoldkap
hej  tez bym sie chetnie poodchudzala tylko nie wiem co zastosowac  moze powiem cos o sobie  7 miesiecy temu urodzilam dziecko  w ciazy przytylam 20 kg wazylam 80 kg !po urodzeniu w miesiac zgubilam 13 kg bo karmilam piersia potem przestalam karmic (niestety pokarm byl malo tresciwy ) i waga stanela a nawet poszla 3 kg w gore takze przed ciaza wazylam 60 kg teraz 70  10 kg mi zostalo i koniec stoi i stoi nawet nie drgnie chodze na fitnes przynajmniej raz w tyg odchudzam sie nawet bralam jakis fast slim i nic nie poszlo w dol :/ nie wiem czy to hormony czy cos jest nie tak w moim organizmie :/ doradzcie
|
izoldkap czyli mamy taką samą sytuację. Ja nie wierzę w schudnięcie przy karmieniu piersią i przy normalnym jedzeniu (tak jak ja jadłam).. Waga też mi stanęla ok 2 miesiące po porodzie i stoi...
Co do Twojego zastoju w wadze, to jeszcze powinnaś popatrzyc na Twój jadłospis, może tu jest coś nie tak..
Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl
aż 5 godzin przerwy między posiłkami? to nie dla mnie. miałabym napady głodu i byłabym bardzo słaba. mój organizm musi być karmiony co 2,5 - 3 godziny
a schudł ktoś na tej Twojej diecie ? 
|
mi ciężko jest zjeść te 5-6 posiłków, po prostu nie jestem głodna (zazwyczaj po południu). Mogę zjeść obiad o 16 i potem już nic..
|
|
|