Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Olfaktoryczne zagubienie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-09, 16:42   #5
pani-jesień
Zakorzenienie

Dot.: Olfaktoryczne zagubienie...

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Fleur Defendue to lżejsza wersja Lolity EDP, myślę, że jeśli Twoim głównym zastrzeżeniem jest to, że staje się zbyt słodka po pewnym czasie, to ta wersja może Ci się spodobać. Mniej słodyczy, więcej zielonej świeżości.
Dzięki za odpowiedź
Wypróbowałam dziś Fleur Defendue na nadgarstku i jestem na nie Szczególnie zniechęcił mnie początek - zmutowana, totalnie spartolona Lolita z okropną, lekarstwianą nutą

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Z tego co widzę, to lubisz "różowe" delikatne zapachy

To może przetestuj:
Addict 2 Diora - praktycznie ta sama rodzina co Gucci II, bardzo trwały, ale trzymający się blisko skóry - miałam do niego ze 20 podejść, bo generalnie to uwielbiam właśnie te zapachy, które Tobie się nie podobają ale z tych wszystkich "różowych" był dla mnie najciekawszy
Bright Crystal Versace - jw., odrobinę słodszy od Addicta 2

Cinema Festival D'Ete (dostępne chyba tylko na Allegro) - delikatna słodka herbatka earl grey z cytryną
Mintea Masaki Matsushima - mrożona zielona herbata z plasterkiem cytryny, świetne na upały(!)
212 sexy Caroliny Herrery - wata cukrowa, ale mało inwazyjna ciepłe, kobiece i bardzo zmysłowe
Escada Magnetism - słodycz podobna trochę do Lolitki, aczkolwiek mniej pazurzasta
Dziękuję Ci bardzo za propozycje
Najbardziej zainteresował mnie Addict 2 i ten earl gray z cytryną

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Jeśli podoba Ci się Organza to może spróbuj Estee Lauder Sensuous, wg mnie te perfumy są podobne do Organzy, ale nieco lżejsze i bardziej świetliste.
Wypróbuję na pewno

Cytat:
Może spróbuj Amarige Givenchy, tylko nie zrażaj się początkiem, po pewnym czasie na mnie pachną kremowo, kobieco i radośnie.
Spryskałam dziś blotterek tym zapachem i z przykrością stwierdzam, że jest koszmarny

Cytat:
Z poisonów warte uwagi są Pure Poison Elixir i Hypnotic poson (wanilia).
Do Poisonów trochę się zniechęciłam po truciźnie klasycznej i Midnight
Ale tych mogę spróbować

Cytat:
Delikatnie i kwiatowo pachnie CK Eternity, Guerlain Champs Elysees.
Za typowo kwiatowymi zapachami raczej nie przepadam

Cytat:
Niezwykle kobiece są Guerlain L'instant de guerlain oraz JPG Classique (te dwa ostatnie zapachy są w mojej pierwszej trójce właśnie z wymienianym przez Ciebie Gucci edp II):lov e:
O, to nie ma bata, muszę zdobyć próbki
Dziękuję za podpowiedzi

Zmieniłam zdanie na temat Baby Doll - to wcale nie są landrynki, tylko cudowny, słodko-gorzki, cierpki grapefruit oraz róże, które nieśmiało próbują się przebić gdzieś spod spodu i wraz z upływem czasu coraz bardziej im się to udaje

Poza tym ze zgięcia łokcia dolatuje mnie zapach Eau des Merveilles i jestem w szoku, że perfumy mogą tak pachnieć

Dziś w pracy pachniałam klasyczną Noa i muszę stwierdzić, że zapach jest śliczny i uroczy, kojarzy mi się z czystością, niewinnością, romantyzmem i subtelnością

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-11-09 o 16:48
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując