Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do filtromaniaczek:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-25, 10:55   #1170
Alchemiczka :D
Zadomowienie

Dot.: Do filtromaniaczek:)

Cytat:
Napisane przez nierdzewna
Witam Was wszystkie!
Jestem tu nowa i zaczynam dopiero przygodę z filtrami... Przetestowałam już (z próbek) Biodermę tonującą 50 i Bidermę krem 100 - 50 sie wałkuje jak cholera, a krem dla mnie za ciężki zdecydowanie (nakładam na wodniste serum z Juvitu, na noc planuję Effaclar K). Przede mną zakup filtra, a próbek w Krakowie nie uswiadczysz :-(((. Mam tendencję do zapychania, wrażliwą, naczynkową, mieszaną skórę; nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto (bo to dużo kasy jest, niestety...).
Aha, i na razie używam podkładu Lirene City Matt (na wszelki wypadek, bo nie wiem jeszcze, jaki filtr kupię :-D ), bo na razie bez podkładu wyglądam jak różowa nierogacizna (za przeproszeniem).
Poradźcie mi proszę, o jakie jeszcze filtrowe próbki mam toczyć walkę...?
Aha (pytanie ostatnie) - wiem, że polskie firmy nie maja stabilnych filtrów, wiem, po trzykroć wiem, ale widziałam wczoraj w sklepie NOWĄ słoneczną serię Lirene - raczej nie mam nadziei, ze są fotostabilne (choć na opakowaniu tak piszą ;-)), ale a nuż, moze przeżyli jakieś olśnienie... Wiecie coś?
Ściskam serdecznie...
Witaj Nierdzewna miło, ze do Nas wpadłaś

Oj rozumiem Twoje przejscia z Biodermą, mnie też one w ogóle nie pasują, wałkują się jak nie wiem co

Widziałam reklamę tej nowej linii słonecznej Erisa, ale niestety nie dorwałam się jeszcze do składów. Instynkt filtromaniaczki mówi mi, że pewnie kremy te oparte będą na marnie stabilizowanym Butyl Methoxydibenzoylimethane, lub tez gorzej, Butyl Methoxydibenzoylimethane będzie destabilizowany przez Ethylhexyl Methoxycinnamate. Tyle z moich przewidywań, jak znajdę składy, to zapodam na forum

Co do próbek, popytaj o LRP Dermo-Pediatrics, może spodoba Ci się. Ma taką lejacą konsystencję, zaraz po nałożeniu świeci się jak świeczka, ale po ok. 20 minutach pozostaje już tylko taki lekki błysk. Jego zaletą jest to, że nie wałkuje się i nie pozostawia smug

Pozdrawiam