2009-11-09, 17:59
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Melduję się w nowym wątku 
Swoją drogą nasza dieta należy do przodujących na wizażu ;D
U mnie 4 dzień P+W, ale od jutra zaczynam przez 3 dni samo P, bo piątek i sobota to wesele..., stąd ta modyfikacja. Aż się boję, aż się boję, aż się boje! Na pewno odpuszczę sobie dietę, ale postaram się być grzeczna 
Po tych 2 dniach grzechu i rozpusty wracam do stałego programu 5/5, z tym że po weselu od razu zaczynam 5 dni protein.
Co myślicie o takim rozwiązaniu? ;>
Polecam Wam herbatniki!
Podaje przepis:
1 łyżka otręb pszennych,
2 łyżki otręb owsianych,
3 rozpuszczone tabletki słodzika,
2 białka
1 żołtko
aromat waniliowy
Otręby mielimy na puch, dodajemy do nich żółtko, słodzik i aromat. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą otrębową. Nastawiamy piekarnik na 180stopni. Jeżeli mamy jakieś foremki to możemy je wykorzystać, ja niestety nie miałam, ale poradziłam sobie inaczej - blachę wyłożyłam aluminiową folię, na której rozsmarowałam całą masę (grubość ok 0,5cm). Włożylam na 3 minuty do piekarnika, a następnie jak wierzchnia warstwa zrobiła się troszeczkę twarda pokroiłam wszystko w kwadraty - tak by wyszły herbatniki. Włożyłam znów do piekarnika na 15 minut. Po wyjęciu odrywałam z łatwością od foli (?! mnie też to zdziwiło ), a to że je wcześniej pokroiłam ułatwilo mi ich połamanie 
Zachęcam! Rewelacja! Jak sklepowe
dbam o siebie,
walczę z celulitem.
|
|
|