Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co to jest: kicz ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-11, 10:55   #86
tutmirlajt
Zadomowienie

Dot.: Co to jest: kicz ?

Mnie kicz kojarzy się z:

1)
tlenionymi blondynami w białych kozaczkach, z mocno przyciemnionymi brwiami, mocno wydepilowanymi. Równiez ze starszymi Paniami które ubieraja się mlodziezowo, maja wlosy sciete na chlopaka i wyzelowane do góry, a w powietrzu kiedy sie je mija unosi sie zapach "babcinych" perfum..

2)
z artystami, którzy tak na prawdę śpiewać nie potrafią, ale robią wielkie show, bo mają pieniądze. Z artystami którzy spiewaja proste, szybko wpadajace w ucho piosenki. Na koncertach, w tv spiewaja z playbacku.. Ci co nie pisza piosenek, nie komponuja muzyki, tylko ja po proztu kupują od kogos.. A potem.. wychodzą wielkie hity z tego i taka osoba jest wychwalana nad niebiosa, a tak na prawde to tylko spiewa zakupiona piosenke.. I takich artystow jest niestety wiekszosc..

3)
Kicz kojarzy mi się z czyms co bylo kiedys bardzo modne, ale przestalo juz byc modne.. czyli np. kasetony na sufitach, boazeria w przedpokojach, satynowe płaszcze, spodnice bombki, buty mikolajki ze szpicem zawijanym ku gorze

4)
Kicz to dla mnie tez produkty w sklepach zrobione tanio: czyli tanie kozaki z podeszwa plastikową ( nie wiem jak takie cos mozna nosic zima.. ja predzej bym sie w tym zabila), zabawki dla dzieci ze sztucznych tworzyw, duzo tych chinskich wyrobów, co smierdzi sztucznoscia.. Oczywiscie wsrod tej chinszczyzny mozna znalezc fajne rzeczy, nie mowie ze nie. Ale duzo z nich to po prostu kicz. W tych sklepach za pięc złotych tez duzo kiczy sprzedaja.. sztuczne materialy, ze sztucznych tworzysz jakies sciereczki, bluzeczki itp.

5)
Kicz to tez dla mnie obecny stan portalu Nasza-Klasa. Nastawiony na komerche. A ludzie tam uprawiaja swego rodzaju exhibicjonizm.. Liczy się tam raczej zeby pokazać innym co się ma, a nie zeby utrzymywac serdeczne znajomosci ( oczywiscie i takie są równiez.. ale jak rozmawiac ze znajomymi, to malo kto utrzymuje kontakt z ludzmi z klas w ktorych byli.. )

6)
Kicz dla mnie to takze większosc programow i seriali Tvn.. Milosc, romanse, fryzury jakby wyszlo sie przed chwila od fryzjera, ladne ubrania w ktorych nota bene robi sie ciasto w kuchni, obiad.., samochody i nic poza tym.. nie tak wyglada zycie.. Kiczem sa dla mnie programy krecone nie na zywo, a potem wszystko ladnie łączą aby stworzyc efekt napiecia.. przykladem jest moment prawdy chociazby.. DLa mnie to kicz.. Takie oszukiwanie ludzi..

7)
Kiczem dla mnie jest rownież Anglia, Usa gdzie ludzie jedza fast fopdy, imprezuja, itp. Nastawieni raczej na jedzenie, zabawe, niz na wartosci wyzsze..

Ale to moje zdanie- te 7 punktow to wlasnie dla mnie kicz.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując