2009-11-11, 11:54
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole
rudofil
ja szaleję z everyday minerals na razie, jak mi przejdzie to się zainteresuję...oczywiście mam nadzieję, że jak Ci paczka przyjdzie to się pochwalisz zawartością, jeśli nie makijażem to chociaż swatchami 
a te kosmetyki to też minerały? (pytam bo mi strona się nie otwiera)
|
Co dofyrinnae - to nie sa to mineraly ale kosmetyki dla wegan i calkowicie bezpieczne w skladzie i uzyciu. Czasem jest zaznaczone na cieniach czy mozna stosowac jako pigment na usta i zamiennie. jest kilka z barwnikami, jednak zdecydowana wiekszosc ich nie zawiera. Kolory powajaja! No i cena super! Za jedna probke w sloiczku zaplacicie tylko $1.75. Kolorow nie da sie niestety porownac do EDM. Maja taka kolorystyke ze glowa mala, dlatego postanowilam poeksperymentowac i zamowic ich troszke. Polecam od polecajacych i dodam ze dzis stronka dziala! Jak sie naciesze i bede miala czas to chetnie sie podziele tym co zamowilam. Chcialam uzupelnic game barw cieni, ktore juz posiadam wiec niekoniecznie sa to kolory, ktore wam beda odpowiadac.
Co do Everyday Minerals: Moje pierwsze duze zamowienie z EDM mialo miejsce w sierpniu, tak wiec zdazylam przed tym calym nowo-zasadowym zamieszaniem. W sumie zamowilam rzeczy na $105 chyba, co przeliczylo sie na 66 funtow. Jednak ku mojej wscieklosci musialam zaplacic 18 funtow tzw. custom charge czyli z polska cla ( przepraszam za brak polskich liter, ale vista mi psuje polskie znaki, kilkakrotnie formatowana dalej nie czyta tego l z kreseczka). Po tym incydencie chce byc 'cwansza' i szukam tam gdzie moge oszczedzic. Lubie EDM ale ich podklady scieraja mi sie calkowicie z twarzy albo waza nieestetycznie odkrywajac pory. Mam teraz poligon na twarzy (problemy z cera niczym nastolatka ) wiec wyobrazcie sobie jak fajnie wygladalam, kiedy z powodu niemilej sytuacji poryczalam sie - mialam na twarzy takie dwa czerwono-brazowe tunele, rowy czy raczej strumienie plynace przez sam srodek obu policzkow (czerwon y od koloru skory pod spodem pudru a brazowy od mascary) A dziwilam sie dlaczego kolezanka mi sie tak uwaznie przyglada...
Bardzo polubilam prasowany podklad z EDM - genialny do poprawek - szkoda jedynie ze dwukrotnie mi sie rozwalil i nic nie da sie z tym zrobic, no chyba ze 'przeprasowac' ponownie ale jak mowie rozwalil mi sie dwa razy - za pierwszym go poprawialam, a jednak... Moim najulubienszym korektorem i highlighterem zarazem jest 'aussie perk me up'. Kiedy jestem niewyspana nakladam go w kaciki oczu i pod dolna firanke rzes - nie wyglada jakbym byla jakos umalowana a odejmuje z 10 lat! Roz mam jeden - snuggle. Bardzo sie kochamy, szkoda tylko, ze wole prasowane, bo lepiej kontroluje ilosc pigmentu na pedzlu. Z pylkowym kilka razy wygladalam jak pyza Ich pedzelki natomiast nie maja sobie rownych. Zamowilam flat topa, wysowanego flata w metalowym mundurku, eye blending brush i eye kabuki brush! Inne posiadam z roznym firm. Sprzydalby sie tylko taki wielgasny pedzel do omiatania calej twarzy i dekoldu. Ktos ma pomysla gdzie, co, za ile i czy taki mieciutki jak EDMowy?
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------
Cytat:
Napisane przez julianna-p
rudofil  hmmm fakt , któż jednak z tego wątku nie jest rudofilem niech pierwszy skasuje swoje "rude pliki"
|

fajnie ze podoba sie wam nasza nowa ksywka!!!!!!!!!!!
Cytat:
oj tak tak na plukankach i fabrach znam sie calkiem dobrze  czasem nawet wyczarowuje komus jakis piekny kolorek na glowie 
a co do owej plukanki juz podaje szczegoly : fallax17 - czerwien wenecka - made in austria , wylaczny dystrybutor progess z rzeszowa to calkiem spora butelka , mozna stosowac od razu albo z szamponem , ja stosuje z odzywka z placenta , ktora zawiera troche alk dzieki czemu kolor jest trwalszy. na jasnej rudosci wychodzi taka mega marchewa ( cos jak garnier tak chyba 100% color miedziany blond??) na ciut ciemniejszych - ogniste i piekne z domieszka zlota i miedzi. osobiscie po wielu latach z farbami na wlosach mam dosc rozny kolor na wlosach wiec naprawde lubie dodawac plukanki albo jakies w miare lekkie farby. nie zmieniam mocno koloru , ale poglebiony i bardziej zmyslowy sprawia , ze czuje sie lepiej. czasem mysle o hennie jednak z tym jak bardzo lubie zmieniac odcien jest to dosc problematyczne  poza tym jedna z wizazanek miala po niej problem. no i nie wiem jak Wy , ale ja dostrzegam , ze naprawde zmiana jesienia na bardziej ognisty odcien poprawia efekt 
|
podziekowac za porady! Szkoda ze nie moge skorzystac z farbopodobnych produktow... Mam tak slabe wlosy, ze glowa mala! Wygladaja jak po farbowaniu a ja ich nawet suszarka nie susze! Do tego wypadaja okrutnie, rozdwajaja sie na potege i w blyskawicznym tempie od podciecia...
Cytat:
a tak btw co to za ikona przed postem 
|
ktora ikona? czyim postem?
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------
Cytat:
|
Och, och! coz za roznorodnosc! Spodobala mi sie nietypowa uroda wielu osob, choc moja uwage przykula szczegolnie Diana i Bianca z uwagi na 'kocie rysy'.
To ja podam linka do filmiiku o tej Barbarze z Germany's Next Top Model
http://www.youtube.com/watch?v=QGA86hBgq0Q
Cytat:
a tak a propos rudofilii, podobają wam się rude chłopy ?  bo mi się w sumie podobają (zależy oczywiście od rysów twarzy itp. ale ogólnie owszem- za to np. blondynów nie znoszę) ale jak ja bym z takim wyglądała? jak kazirodcze rodzeństwo? :P (no, nie bedę już sobie wyobrażać bo tż jest brunetem  )
|
Przyznam, ze Ci ktorych widzialam w Polsce nie byli zbyt urodziwi - bycmoze to przypadek, ale za to tutaj!!!!!!!!!!!!!! Tyle kaskow chodzi po ulicach ze ho ho! Jesli jakas ruda szuka rudego to wyspy sa najlepszym miejscem! Moj maz twierdzi nawet, ze wiecej sie tu spotyka rudych mezczyzn niz kobiet - co do dzis mnie dziwi i nei wiem z czego to wynika.
|