2009-11-11, 15:03
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Różności na maszynie dziewiarskiej.
Ponownie ja
Mam dziś więcej czasu więc opiszę co się dzieje. Za wszelkie wskazówki, namiary od razu z góry dziękuję. Mam maszynę Brother,płyta dolna KH 850, górna KH 842. Jest wyczyszczona, naoliwiona, skręcona .Była mało używana, jest dobrze utrzymana.Wymieniłam kilka igieł bo miały lekko przekrzywione główki. Przeczytałam instrukcję po angielsku,mam parę notatek z instrukcji niemieckiej przetłumaczonych na polski. Teoretycznie wszystko co mogłam ustawi ustawiłam dobrze. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Niestety w chwili gdy górne i dolne sanki są połączone i próbuję pracowa wszystko się zacina tzn igły nachodzą na załorzony zamek czy też kamienie (tak to się chyba nazywa). I koniec.Kończy sięna poluzowaniu naparstków i zdjęciu zamka. Mam 3 zamki, tak się dzieje bez względu na to który zamek zakładam. Sanki są założone na prowadnice. Łapią taśmę i myślę że poprostu nie mainnej możliwośi ich zakładania. Kochne Panie poradźcie coś bo maszyna porządna, długo nanią czekałam a teraz taki klops . Będę wdzięczna za wszelkie porady,namiary na osoby, które potrafiąnaprawia taki sprzęt i serwis. Muszę dokupic zapas igieł. Może któraś z Was racuje przy takiej maszynie???? Ja chcę już zrobi choc mlutki szaliczek 
di
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------
Cześc,
Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź, wiem już więcej. Poradź mi proszę co mam robic albo co robię nie tak, co sprawia, że igły zacinają się w zamku?
Pozdrawiam
di
|
|
|