2006-03-26, 15:42
|
|
Zadomowienie
|
Stosowanie Diacnealu - refleksje
Witajcie!
Tak sobie pomyślałyśmy ja i L_V, że dobrze byłoby założyć wątek o stosowaniu Diacnealu, o tym jakie są jego plusy, minusy i ogóle refleksje dotyczące tego preparatu.
Obie stosujemy go od 20.03.2006 r.
Stosuję Diacneal na całą twarz, także wokół oczu. Po około godzinie od aplikacji skórę wokół oczu smaruję cienko lekkim kremem - Avene Hydrance Optimale Legere (poj. 40 ml). Na resztę twarzy nic już nie nakładam, ponieważ nie czuję potrzeby. Po 6-ciu dniach codziennego stosowania wieczorem Diacnealu, moja skóra nie jest ani podrażniona, ani też nie łuszczy się. Widze jednak jedną pozytywną rzecz: zniknęły mi dwie krostki, a pozostałe są grzeczne i nie powiększają się.
Jeśli chodzi o moja cerę, to jest taka "normalno-mieszana", tzn. w sferze T jest lekko tłusta, natomiast policzki i skóra wokół oczu jest normalna. Nie mam też skłonności do alergii, za to codziennie od samego rana mam na policzkach rumieńce.
Na dzień zaś codziennie stosuję krem z wysokimi i fotostabilnymi filtrami, aktualnie La Roche Posay Dermo-Pediatrics SPF 60/PPD 28
Pozdrawiam
|
|
|