2009-11-13, 13:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
azakowana ja bedac nastolatka bylam raczej szczupla, tylko ze ja mialam problemy z dojrzewaniem pamietam jak w 8kl wszystkie moje kolezanki mialy piersi i miesiaczke tylko nie ja jedna juz w tedy mialam skierowanie do gin dzieciecego ale nie zgodzilam sie i nie poszlam. Dopiero w wieku 17lat dostalam okres, nie przejmowalam sie, ze byl nieregularny bo to normalne, ale w wieku 18l lekarz przepisal mi anty i wtedy sie zaczelo tak szybko tylam ze porobily mi sie rozstepy na posladkach, biodrach, udach i piersiach, bylam gruba kulka i ciezko mi bylo zbic kg teraz jak ogladam zdjecia to jestem w szoku!! dopiero ok 23r zycia odstawilam cilest i zaczelam chudnac bardzo powoli a moje okrest staly sie w miare regularne(jesli moge to tak nazwac) bo mialam co 1,5mies no ale mialam... i bylam tak glupia ze w wieku 26 znow zaczelam brac cilest i co? znow to samo, juz raczej sie nie zgodze brac tabl anty ((
odnosnie tarczycy to 3tyg temu mialam robione badania na hormony tarczycy i wszystko mam w normie...
moja waga bez brania anty jest ok 57/165 a jak bralam cilest to przybywalo mi do 62 i u mnie te kg zawsze widac. Jak odstawilam anty to w przeciagu 5m-cy schudlam 5kg
W lutym bylam na probnej diecie, przepisana przez dietetyka i bylam zadowolona, skuteczna bez efektu jojo
Jak na moje oko to powiem Ci ze szybko tracisz na wadze! nie szalej! lepiej po malu i skutecznie niz szybko z efektem jojo jesli masz tracic 2,5kg miesiecznie to nie przekraczaj tego, badz tylko wytrwala a dopniesz celu ja od pon zaczynam bardziej zwracac uwage na to co jem i w jakich ilosciach bo jak bede zajadac stres to znow przytyje a tego nie chce, jeszcze dodam do tego cwiczenia na brzuch i na lato figura modelki hehehe no chyba, ze wczesniej wykielkuje mi fasolka w brzuchu
|
|
|