2009-11-13, 21:37
|
|
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: jak zrobić zdjęcie! - pomoc
Cytat:
Napisane przez donay
musi byc ladne sloneczne swiatło badz studyjne, nie napisalas jaka mas znajwieksza przyslone (co wazne do takiego efektu jak tu to 3,8 to najwiecej najlepiej robic tak na 1.8-2.8 uswiawiasz ostrosc idealnie na oko i tyle co mozesz zrobic aparatem (oczywiscie ustawienie odpowiednej ekspozycji pomijam) potem juz zabawa w photoshopie ewentualne podkrecenie koloru oczu wlosow i wyostrzenie oka mysle ze tle zostało zrobione w tym zdjeciu, pamietaj że nigdy nie zrobiz identycznego duzo w zdjeciu daje osoba tutaj dosc ladna i wyrozniajaca sie dziewvczyna (kolor wlosow kolczyk ladna cera). Ale tak jak mowie duzo w zdjeciu daje mała głębia ostrości.
mam nadzieje że troche pomogłam.
W drugim zdjeciu nic ciekawego nie widze marne światło kadr....wiec duza role w nim odgrywa ciekawa modelka jak i ściana za nią.
|
kitkanitka
czytaj to co wyżej, a zajdziesz naprawdę daleko - heheheheh - brzmi to jak tłumaczona instrukcja z chińszczyzny na nasze...ale oczywiście możesz z niej korzystać, gdyby było w tym troszkę więcej detali, szczegółów, pewnie nawet można by z tym coś zrobić, ale tekst:
Cytat:
|
musi byc ladne sloneczne swiatło badz studyjne
|
albo
Cytat:
|
nie napisalas jaka mas znajwieksza przyslone
|
bądź
Cytat:
|
co wazne do takiego efektu jak tu to 3,8 to najwiecej najlepiej robic tak na 1.8-2.8
|
to jak śpiew Frankensteina do muzyki Bethowena !!!
Oczywiście są tutaj PROspecjaliści potrafiący wszystko na przysłonie mniejszej niż 3,8 ( mi takie fotki wychodzą doskonale przy 4,0 a nawet 4,5 - zależnie od obiektywu, oczywiście można na 1,8, ale masz 2000pLN na takie szkło z AF ??? Bo na manualu raczej nie dasz rady.
A na 1,8 czy 1,4 to raczej zostaw na fotki w miejscach, gdzie świtała jest zbyt mało, a zdjęcie powyżej nie pokazuje braku światła. )
Musze dodać, że nie ma znaczenia, czy jest słońce, czy go nie ma - kwestia odpowiedniego doświetlenia sceny...
również tekst jest heheheeh - sorki, jestem wyśmiewny, szczególnie "i tyle" ale co tam,
oczywiście to już wiesz, że
Cytat:
|
...oczywiscie ustawienie odpowiednej ekspozycji pomijam
|
, bo doney napisała, jak ją ustawić..
A jeszcze ważne
Cytat:
|
...potem juz zabawa w photoshopie ewentualne podkrecenie koloru oczu wlosow i wyostrzenie..
|
pewnie masz 3500PLN i sobie Photoshopa kupisz, no i oczywiści nic innego, bo musisz podkreślić i wyostrzyć - uffff - masakra, jak Ty dasz radę z tym wszystkim...
Pamietaj również, że obowiązkowo musi być :
Cytat:
|
kolor wlosow kolczyk ladna cera...
|
bo taka osoba dużo daje w zdjęciu - hehehe
A i jeszcze zapomniałem
Cytat:
|
mam nadzieje że troche pomogłam
|
hmmm, ogroooooooooooooooooooomn ie !!!!