Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 19:03   #4328
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
Tak ostro startujesz że strach z Tobą dyskutować... Ja nie muszę mieć racji absolutnej, naprawdę Piszę o swoich odczuciach tylko...
Gdzie startuję? I do kogo?
I dlaczego Ty to wszystko bierzesz do siebie?

Czy ja o Twoim dziecku pisałam i o Tobie? Albo że Ty nosiłaś?
I że lulałaś do snu?
I dlaczego ja się muszę tłumaczyć z moich odczuć, bo Ty coś robiłaś tak czy siak? I dlaczego tak mi to wszystko objaśniasz z pretensjami, jakbym swój pierwszy post na ten temat napisała pod Twoim adresem? Nie rozumiem. Ja też pisałam o swoich odczuciach, czy mnie też wolno?

Cytat:
A naprawdę nie byłam przewrażliwioną mamą. To że mój synek dużo czasu był na rączkach nie znaczy że go nosiłam = chodziłam. Siedzieliśmy sobie. Albo leżał w leżaczku ze mną w kuchni. Właściwie nigdy nie chodziłam ani nie lulałam do snu. Od urodzenia był nauczony że zasypia sam w łóżeczku.
No właśnie...
Gdzie ja napisałam, że Ty byłaś przewrażliwioną mamą i to wszystko inne?

Cytat:
Karmienie - mój był chudziutki i miał żółtaczkę. Kazali karmić jak najczęściej. Tylko że on zaraz przy cycku zasypiał i mogłam nim potrząsać a nie mógł się obudzić. Powinnam odłożyć, tak? Ale on nic nie zjadł...a musi bo chudy... i taka kołomyja... Skończyło się na butelce.
A napisałam wyraźnie, że nie mówię ani o dzieciach chorych ani o takich z problemami...

Cytat:
Poza tym moim zdaniem, moim podkreślam, maluszek jest do kochania i przytulania...co nie oznacza rozpieszczania. Ale trzeba z nim rozmawiać, tulić, głaskać, śpiewać...trzeba z nim być.
A ja gdzieś napisałam, że nie tulić, nie głaskać i nie być?

Jak tak będziesz czytać każdy tekst, jakby to był atak na Ciebie, to faktycznie strach dyskutować...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Popieram! Mi poglądy zmieniły się diametralnie jak urodziłam WŁASNE dziecko. Poza tym zrozumiałam, że tu nic absolutnie nie da się przewidzieć czy zaplanować...
Czyli jednak dobrze się domyśliłam, że nie rozumiem, bo nie mam WŁASNEGO.

Ok, niech tak będzie.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-14 o 19:14
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora