2009-11-14, 20:26
|
|
Zakorzenienie
|
Zestaw makijazy dla Sandry1023
Witam wszystkich .
Jakis czas temu podjełam sie zrobienia zestawu makijazy dziennych dla Sandry. Mam nadzieje ze temu zadaniu podołałam . Na szczescie obie mamy zielone oczy, wiec bylo mi o tyle latwiej.
Polecam lekture Jakie cieniepasuja do zielonych oczu? 
Makijazy bedzie w sumie 6, nie zmieszcze ich w jednym poście, wiec bardzo prosze o cierpliwosc .
Nr 1- Brazik z akcentem
Z racji tego ze uzywajac brazow moje oczy wygladaja na zmeczone na dolnej powiece proponuje akcent kolorystyczny, ktory rozwesela calosc. W moim przypadku jest to zielen (akurat tego dnia miałam zielona bluzke).
Musze sie Wam do czegos przyznac- ten makijaz wykonałam juz jakis czas temu i nie bardzo pamietam czego uzyłam. Wydaje mi sie jednak ze sa to minerały Artdeco, na ustach na pewno Lip Paint Inglota.
Nr 2- Fiolety
Nie mozna zrobic zestawu makijazy dla zielonookiej nie proponujac fioletow . Jest to kolor ktory najlepiej podkresla ta teczowke .
W proponowanym makijazu jest kreska z ktorej oczywiscie mozna zrezygnowac, efekt bedzie delikatniejszy .
Nr 3- Zielono mi
Mowi sie ze nie powinno sie malowac kolorami w odcieniu teczowki, ja sie z tym nie zgadzam , nalezy tylko odpowiednio dobrac i zaakcentowac ten kolor. Niestety dzien dzis był szary i deszczowy, wiec zdjecia nie oddaja efektu jaki był na zywo .
Edytowane przez Mloda
Czas edycji: 2009-11-14 o 22:01
|
|
|