Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wróżba z obrączki...ostrzegam sprawdza się;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-14, 21:18   #11
XxXGirLXxX
Raczkowanie

Dot.: Wróżba z obrączki...ostrzegam sprawdza się;)

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Witam kobitki
każda chce znac pewnie swoją przyszłość na temat ślubu i dzieci...
Proponuje zabawe w e wróżenie, choć częste przypadki mowią o sprawdzalności tej wróżby,sama nie wiem czemu tak sie dzieje...Mnie nauczyła wróżyć mama,jej się sprawdziło, zreszta wielu osobą się sprawdza...jest to stara wróżba, mogą ja robic młode niezamęzne ,ale i męzatki, dla sprawdzenia i dla informacji o ilości i płci dzieci.

Tłumacze zasady:
1. Wróżba na ilośc i płeć dzieci
zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk a reszte palcó lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką(nie bujaj nią). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
pwtarzamy to samo, czyli obraczka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza, robimy tak do momentu gdy obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci
2.Wróżba na wiek wyjścia za mąż
Podnosimy nitke z obrączką pięć razy nad lewą dłonią(dłoń wewnętrzną stroną do góry) następnie wkładamy nitke do szklani i liczymy liczbe stuknięc obrączki o brzegi szklanki, gdy obrączka zatrzyma się w miejscu przestajemy liczyć i mamy wiek wyjścia za mąż.
W momencie gdy obrączka przez dłuższy czas się buja, możemy odczytać wiek w którym spotka na s wielka miłośc
3. Wróżba na ilość partnerów i imie wybranka serca
wkładasz obrączke do wody i zadajesz pytanie : ilu partnerów będę miała w swoim życiu wyjmujesz i liczysz ilość uderzeń obrączi o ścianki szklanki gdy obrączka zatrzyma się już na dobre wkładasz ja spowrotem do szklanki i zadajesz pytanie jak będzie miał na imie ten jedyn hehe i liczysz abc..pyrzypuśćmy że liczysz abc.. i obrączka wystukała k ona na chwilke zatrzyma się
wkładamy znów do wody wyjmujemy i liczymy dalej ABC ... aż wjdzie nam całe imie i obrączka już się nie poruszy

Zapraszam do wróżenia
Piszcie co wam wyszło, moze ktoś już po slubie i sprawdzi czy to działa,albo zróbcie mamie żeby się upewnić hihi

może to głupie,ale w mojej rodzinie się sprawdza zawsze

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

no to ja pierwsza...

1. syn i córka, dwójka dzieci
2. wyjde za mąż w wieku 24 lat, wielka miłośc w wieku 21 lta
3. 3 partnerów
imię :Bartłomiej

p.s przyznam że jak w dzieciństwe mama mi wróżyła to liczba i płeć dzieci była taka sama, tak samo wiek wyjscia za mąż. wróżbe nr 3 odkryłam sama nie dawno więc nie wiem czy się sprawdza, ale zawsze jak wróże to wychodzi mi to samo
ja bym sobie z chęcią powróżyła ale kmompletnie nie rozumiem o co chodzi mogłabyś przetłumaczyć na chłopski rozum (to zaznaczenie)
XxXGirLXxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując