2009-11-14, 22:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kierunek studiow ?
Cytat:
Napisane przez oluskaaa922
wiesz, moja kolezanka wiaze swoja przyszlosc z architektura tez.. z tym, ze ona ma problem taki, ze nie ma w ogole obeznania w terenie.. nasze miasto jest male, a jak wejdziemy gdzies w jakies osiedle to ona nie wie, gdzie jest, gdzie isc i w ogole..;] a mysle, ze umijetnosc takiego obeznania w terenie, kierunków na architekturze jest wazna.. ale ona nie widzi w tym problemu.. ;] na rysunek chodzi dopiero od 2 miesiecy, co sobote, takze mysle, ze bys dala rade  i tutaj nie chodzi za bardzo o meeega wielki talent plastyczny, ale pomyslowosc, kreatywnosc.. ;] niektorych rzeczy da sie (a nawet konieczne jest) wyuczyc;] zreszta teraz sa rozne programy komputerowe i na pewno wiele pracowni architektonicznych z takowych programów korzysta..
|
orientacja w terenie chyba nie jest konieczna do podjecia studiów na arch. 
Cytat:
Napisane przez teofano86
teraz przyjmują na studia każdego  nie ma nad czym płakać 
|
zależy na jakie studia 
Cytat:
Napisane przez oluskaaa922
na byle jakie na pewno ;]
|
dokładnie.
Cytat:
Napisane przez maa20
Noo tak, skupic sie na maturze.. ale chyba njapierw musze wiedziec z czego ja bede psiac  tzn. jaki przedmiot mi sie przyda na studiach ;P
A moze zapisze sie na jakis kurs rysunku i po prostu tezn wykladowca mi pomoze, i podpowie czy choc troche sie do tego nadaje 
A w jakim zawodzie bym mogla pracowac zeby polaczyc kilka moich zainteresowan?
|
to jest jakiś plan, ale chyba już za późno na lekcje rysunku 
Cytat:
Napisane przez Dzikun
Patrząc na Twoje przedmioty do matury, to wg. fajnym rozwiązaniem jest gospodarka przestrzenna  (sama ją studiuję  )
To takie połączenie projektowania, planowania, rysunku i matematyki z geografią itp.
Bardzo fajny kierunek związany z tym to także geodezja i kartografia. Więc jeśli lubisz polatać po dworze i polu, to jest to coś dla Ciebie 
Później mi na myśl przychodzi architektura i urbanistyka.
Chociaż słyszałam, że co do tej ostatniej, to najlepiej trzeba mieć jakieś kursy rysunku pokończone, bo bez tego ciężko.
|
to samo miałam do powiedzenia : gospodarka przestrzenna i geodezja i kartografia.
Cytat:
Napisane przez maa20
Dzieki za wszystkie wypowiedzi 
Poszperam jeszcze w nijblizsze dni w necie i zoabczymy co znajde 
Dzisiaj jajk jeszcze ogladalm to zainteresowala mnie grafika ;P w sumie jest to polaczenie fotografii, projektowania i komputerow.. co o tym myslicie?
|
ale komputerami interesujesz się na poziomie tworzenia strony na technologię inf. w html i obsługa podstawowych programów office, czy potrafisz coś więcej? bo to też jest ważne.
ludziom się wydaje, że jak znają paint, word, excel i umieją zrobić stronę w html to są mistrzami informatyki 
a informatyka to przede wszystkim fizyka i matematyka.
jeśli lubisz matematykę i geografię (to zupełnie tak jak ja też jestem na mat-geo) to myślę, że gospodarka przestrzenna i geodezja będą idealne.
ja będę składała papiery właśnie na gp, geodezję, ale też geologię oraz oceanografię geologiczną. może to Ci coś podpowie.
http://www.tropiciel.maturzysty.pl/ <= tu poczytasz o kierunkach studiów. może coś Ci to pomoże
|
|
|