Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Laktator elektryczny - który wybrać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-28, 10:06   #10
pkawecka
Zadomowienie

Dot.: Laktator elektryczny

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Rzabbciu dziekuje Skorzystałam z tych linków, które mi podesłałas i walczymy dalej
Ten laktator elektryczny mi chodzi po głowie bo sciaganie recznym zabiera strasznie dużo czasu, żeby uciągnąć 80 - 100 ml potrzebuje ok. 40 minut a czasem i wiecej, nieraz mala sie denerwuje bo chce jesc a ja jeszcze nie napompowałam ile trzeba. A elektrycznym ponoc szybciej idzie, czytalam ze mozna uciągnąć porcje w ok. 10 minut.
ja słyszałam, że ten ręczny z aventu jest porównywalny z elektrycznymi. ale ręczne są lepsze, bo tak nie szarpią piersi. ja nawet chciałam kupić avent, ale dostałam od siostry elektryczny medeli. bardzo byłam zadowolona, ale ja miałam strasznie dużo pokarmu. jeżeli chcesz pobudzić laktację to ściągaj pomiędzy karmieniami a nie przed czy po.
i koniecznie się zrelaksuj nie tylko przy karmieniu tylko tak ogólnie. ja wiem, że to się łatwo mówi, ale stres nie pomaga "doładować" piersi tylko hamuje laktację. moja siostra z godziny na godzine bezpowrotnie straciła pokarm, bo żyła w ciągłym stresie.
i warto pamiętać, że gdzieś w naszym umyśle tkwi taka przekora - czasem im bardziej sie staramy i im bardziem nam zależy tym bardziej nasz organizm się przeciwko temu buntuje. moja koleżanka traciła pokarm stopniowo i nic nie pomagało na pobudzenie laktacji. w pewnym momencie się obraziła i zaczęła sama przed sobą udawać, że ją to nic nie obchodzi. wytłumaczyła sobie, że nie bedzie tragedii jeżeli nie bedzie karmiła piersią i wtedy pokarm wrócił. karmiła półtora roku. nie zaszkodzi spróbować
powodzenia