Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Swędząca skóra głowy, szampony dla wrażliwców- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-19, 14:59   #689
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: swędząca skóra głowy

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
mnie niestety żel aloesowy nie pomógł. Nie pomógł również szampon z mydlnicy [fitomed]. Dziecięce, nie tylko z nazwy, szampony także się nie sprawdziły [przynajmniej nie na tym polu]. Próbowałam już chyba wszystkiego- to swędzenie jest okropne. Nie mam pojęcia z czego to się wzięło- ale jestem święcie przekonana, że to podrażniona, wysuszona skóra.
Ostatnio wypróbowałam jeszcze jedną rzecz i tfu, tfu chyba pomogło-> mianowicie maść z witaminą A z firmy Oceanic. Smaruję nią skórę głowy po myciu [ogólnie maść z wit. A jest bardzo tłusta- ale ta akurat jest bardzo kremowa].
Spróbujcie- może i Wam pomoże.
o kurcze a wlosy sie nie przetluszczaja jednoczesnie? a jak skora na ciele? tez jest sucha? a moze łykanie A+E, wiesolka/ogorecznika by cos pomoglo? lepsza od masci z wit A jest masc nagietkowa, moim zdaniem lepiej regeneruje.

a jak przejezdzasz palcem po glowie, to jest czysty? a masz moze mozliwosc sprawdzenia, czy to nie kwestia wody?

u mnie swedzenie to glownie sprawka androgenow i najbardziej pomagaly hormony zazywane doustnie

a moze szampon Emolium, probowalas?

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-11-19 o 15:00
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując