2009-11-20, 10:47
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Napisane przez osobistosc
 Czesc dziewczyny, jak widac jestem tu pierwszy raz. Potzrebuje Waszej pomocy, podejrzewam, ze moge byc w ciazy, ale nie jetsem pewna .
29 pazdziernika dostalam @, trwala jakies 6 dni, cykl mam co 33 dni.
Do zblizenia doszlo 12 listopada, czyli wedlug moich wyliczen poczatek plodnych dni, nie jestem tego pewna wiec jesli mozecie to pomozcie. Dodam, ze od tego momentu nie odczulam owulacji, a zawsze daje sie we znaki....
Z gory dizeki za pomoc 
|
Hmm.. jeśli nie byłaś zabezpieczona i stosunek miał miejsce w okolicach dni płodnych to oczywiście możliwość zajścia w ciąże istnieje. Jedyne co możemy Ci poradzić to odczekać 14 dni i zrobić test aptekowy lub po 10 dniach od stosunku wybrać się laboratorium na test z krwi- dużo pewniejszy niż aptekowy. Co do "czucia " owulacji być może zbyt mocno skupiasz się obecnie na obserwacji swojego ciała i doszukujesz się jakichś anomalii świadczących o ciąży. Organizm kobiety jest nieprzewidywalny i lubi płatać figle, więc ja nie sugerowałabym sie tym tylko spokojnie odczekała i przetestowała się
Jeszcze odnośnie dni płodnych - można przyjąć że wypadają mniej więcej w połowie cyklu, ale musisz też pamiętać że plemniki mogą żyć w dniach rodnych ok 3 dni, więc nawet jeśli nie do końca trafnie określiłaś dzień owulacji to one mogą sobie po prostu poczekać te 3 dnia na jajeczko. Tak jak wcześniej napisałam- była to połowa cyklu więc szansa zawsze jest.
Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-11-20 o 10:50
|
|
|