Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-20, 14:35   #3331
Yoshika
Raczkowanie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cześć Dziewczyny,
Od kilku dni przeglądam Wasze forum i szukam pomocy. Naczytałam się o kosmetykach mineralnych, już się zdecydowałam potestować je trochę. Ale chciałabym też coś zrobić ze swoją cerą. Czytam Wasze posty i zwyczajnie się już gubię, co chwilę zmieniam zdanie co do produktów, które są dla mnie właściwe. Może mi pomożecie?
Mam 26 lat, a moja twarz wygląda okropnie. Cera mieszana, wągry na nosie i coraz więcej na polikach, zaskórniki i kaszaki, od czasu do czasu pryszcze. Do tego problem z naczynkami, zaczerwienioną twarzą. Po słońcu zostają mi czerwone plamy (głównie na nosie) - które generalnie nie znikają, z roku na rok jest coraz gorzej, generalnie unikam słońca bo i na ciele wyskakują mi czerwone plamki. W zimie też nos czerwony. W okresie dojrzewania miałam wysyp - zostały blizny i rozszerzone pory, zwłaszcza na polikach. Cera specjalnie sucha nie jest, ale wygląda szaro i zmęczona, do tego mam wrażenie, że wygląda, szczególnie rano, na spuchniętą. Mam niewielkie cienie i worki pod oczami, zaczynają się tworzyć zmarszczki, na szczęście makijaż to przykryje Do tego często wyskakuje mi zapalenie okołoustne (szczególnie po depilacji woskiem wąsika albo po pilingu) No i pale
Stosuję żel do twarzy Loreal Pure Zone + tonik, czasem piling AA Nano Odżywianie, a rano przeważnie La Roche - Posay Rosalic. Co do kremów, uzywałam Garnier ultraświeżość- ale zauważyłam po nim więcej kaszaków i zaskórników. Teraz kupiłam krem matujący Soraya Special care - używam na dzień, na noc nic.
Rozpisałam się trochę, ale wierzę że będzie Wam się to chciało przeczytać
Yoshika jest offline Zgłoś do moderatora