Teraz w części salonów są wyprzedaże jeszcze i nie ma takiego wyboru w salonach, ponieważ kolekcja z 2009 już schodzi a jeszcze nie ma w sklepach kolekcji z 2010. Więc wyboru za dużego może nie być.
Niestety ale, przynajmniej ja się z tym spotkalam, mowiono mi,że na stronach internetowych jest większy wybór,że jak sobie upatrzę jakąś sukienkę ze strony to mogę ją zamowić. W sklepie niestety nie moglam ich przymierzyć (np. w vivien)
Mierzenie-ja się nie umawialam i wszędzie gdzie poszłam mogłam od razu mierzyć-bo akurat nikogo w sklepie oprócz mnie nie bylo. Jeśli mają większy ruch i wtedy kiedy przyjdziesz nie ma możliwosci zmierzenia to wtedy możesz się umowić na inny pasujący ci termin

.
Jeśli chcesz sukienkę szyć u krawcowej lub sprowadzają sukienkę na zamowienie-to nawet ok 4 miesiące przed ślubem trzeba już o tym naprawdę pomyśleć (czas szycia, kolejka szycia w miesiącach wakacyjnych,kiedy jest duże oblężenie).
Jeśli chcesz być pewna jak wyglądasz w konkretnym modelu-to tak, najlepiej zmierz

. Ja mialam wybrane kilka fasonów, czytałam,że w takich mi będzie dobrze a później się okazało,że dużo lepiej wyglądam w takim którego nie brałam pod uwagę

.