Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nauka niemieckiego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-29, 10:20   #19
ewagood
Raczkowanie

Smile Dot.: nauka niemieckiego

Witam Was wsyztskie goraco...
Ja jak juz wczesniej wspomnialam jestem w podobnej sytuacji mieszkam tu dwa lata i nadal nie umiem niemieckiego.. chodzilam na poczatku na kurs VHS na pierwszym poziomie bylo super.. chociaz roznica w znajomosci jezyka uczestniczacych osob byla rozna.. przeszlam pierwzsy bylam zadowlona, kazdy bral czynnie udziala w zajeciach. , nauczycielka byla w moim wieku wiec dogadywalam sie z nia dobrze troche po niemiecku i angilesku ... jednak na drugim kursie okazalo sie ze moja nauczycielka znalazla sobie obiekt zaintereoswania w postaci jakies dziewczyny ktora porownywalnie umiala wiecej niemieckiego niz pozostali w grupie i jej poswiecala wiecej czasu,ludzie zaczeli sie nudzic na zajeciach, stwierdzilam ze to nie ma sensu chodzic na taki kurs, sadze ze nie tylko ja bylam rozczarowana takim postepowanie.. trudno.. pozniej zaczelam chodzi do penwej kobietki bylo to raz w tygodniu.. ale bylo to malo...wiem ze gramatyki moge sie sama nauczyc, ale wykorzystac to co sie naucze tu jest problem.....
Luba pierwszy raz slysze o tych spotkaniach przy kosciele widocznie u nas tego nie ma, jescze do mam nie naleze , ale juz niedlugo pozdrawiam
ewagood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując