2009-11-21, 13:04
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
Napisane przez motylek1007
tez tak mysle. Zadałam to pytanie, bo na pewnym forum, gdzie hołduje sie psy z rodowodem, niektóre osoby nie widzą nic złego w rozmnazaniu swinek, natomiast pies bez rodowodu jest zły....
dla mnie to takie troche sprzeczne, bo albo sie wszystkie zwierzaki traktuje na rowni, albo nie, przy czym nie wszystkie trzeba lubic, to zrozumiałe
|
a to już się nazywa hipokryzja 
Cytat:
wydaje mi sie ze kiedys trafilam na rasową hodowle rozetek ( i swinek gladkowłosych), moge poszukac jak chcesz, tylko w weekend ciezko stoje z czasem.
Moze siostra chciałaby zaadoptowac swinke rozetke? male z pewnoscią tez sa ze strony caviarni? tam jest zarejestrowane stowarzyszenie pomocy swinkom morskim
|
nie spieszy mi się z tym, bo świnka dawno kupiona (jakoś w lipcu)
szukałam i tam, ale małych rozetek w miarę zdrowych akurat wtedy nie było- zdrowa i mała musiała być, bo to pierwsza świnka poza tym nikt nie da świnki po przejściach do domu z psem myśliwskim który poluje na wszystkie małe zwierzątka(zaznaczam iż śwince nic nie jest, jest odgrodzona od psa i nie ma szans żeby jej się coś stało)
Cytat:
tak sobie wymyślilam ze moze dlatego iz rozetki sa bardzo popularne w zoologach wiec rzadko komu chce sie "bawic" w rodowodowe, bo zwykly Kowalski woli isc i kupic swinke za 30 zł niz za 100zł, skoro gołym okiem widac ze "to jest to samo"  a peruwianki, lukaryny sa jednak bardziej reprezentatywne jesli chodzi o wyglad
|
ale bez problemu można znaleźć gładkowłose rodowodowe świnki, a rozetek na prawdę nie widziałam 
Cytat:
Napisane przez kukis
Hmmm, rzeczywiście możesz mieć racje. Ale z drugiej strony szkoda, bo np ktoś - tak jak tinkusia - będzie chciał rozetke, a nie znajdzie hodowli i pójdzie to zoologa (zakladając, że nie chce adopcji).
|
no i tak się stało a świnkę kupiliśmy w jednym z zoologów polecanych pod tym względem na caviarni
|
|
|