2009-11-21, 14:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Madziwnia,gratuluję chyba-synka  
Izumi, dzięki za info w sprawie mojego wędkarza.
W sprawie spania, to ja ogólnie dobrze sypiam (jak jestem zdrowa), a tej nocy tez miałam przeboje- budziłam sie wierciłam....może to wpływ księżyca?
martuko, ładnie cię kroją za wszystko.... nie ma co..... baby biznes w pełniej krasie....
mloda1989, aneczkkaa, fasolka
W sprawie wrocławskich lekarzy, to ja mam do was pytanie czy wybrałyście już szpital w którym będziecie rodzić?
Ja wybrałam brochów- mój lekarz właśnie stamtąd jest.
Ja chodze prywatnie do polikliniki na grobli i jestem bardzo zadowolona
(wizyta 80zl, USG zwykłe-90zł w gabinecie obok u ultrasonagrafisty, 3/4D-m150zł). Jakbyście szukały zmiany, to służe namiarami 
gardełko polecam płukanie gargarinem (to taki proszek, który się rozpuszcza w w wodzie i płuka tym gardełko- kosztuje ok.3zł i naprawde przynosi ulgę. I w ciąży można)
Z tym becikowym to my tez musimy świstek przedłożyć, ale nie ma tam mowy o USG!!! daty owszem, ale badań, a nie USG.
Zresztą zobaczcie same jak wygląda ten wniosek:
Raczej nie będzie problemu żeby jakikolwiek lekarz wam to wypełnił, jak to w polsce sztuka dla sztuki i zawracanie dupy.
Cytat:
......................... ......................... ...... ......................... ............
(pieczęć zakładu opieki zdrowotnej (miejscowość i data)
lub praktyki lekarskiej)
ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka1)
Pani ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..................
(imię i nazwisko)
numer PESEL lub nazwa i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość2)
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .......................
zamieszkała:
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ....
(adres zamieszkania)
pozostawała pod opieką medyczną od ......................... ..................... tygodnia ciąży do porodu.
Terminy udzielenia świadczeń zdrowotnych:
1) pierwszy trymestr ciąży - ......................
2) drugi trymestr ciąży - .........................
3) trzeci trymestr ciąży - .........................
......................... ........................
(pieczątka i podpis lekarza)
______
1) Niniejsze zaświadczenie zgodnie z art. 15b ust. 6 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r.
o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm.) stanowi także podstawę uzyskania jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się żywego dziecka.
2) W przypadku kobiety nieposiadającej numeru PESEL.
|
przypomniało mi się że rozmawiałyście o myciu paneli- ja odkąd założyliśmy panele (6-7 lat) myję je płynem ajax uniwerslanym, i płaskim mopem. U mnie super sie sprawdza. Te pronto i sidoluxy wszeklakie mają w składzie różne tam woski, które niby nabłyszczają, ale po kilku myciach się jakby nawarstwiają i sie robi zwyczajny glut (który można chyba tylko zeskrobać) i podłoga wygląda na brudna właśnie.
I muszę koniecznie to szybkie ciasto z mikrofalowki zrobić 
-------
a mi trochę przechodzi zły nastrój, ale już mi się zaczyna nudzic w domu....
Nie lubię takiego lenistwa bo u mnie to w pewnym momencie dochodzi do tego , że czasu mam mnóstwo, a jednak nie mogę i nie chce się zebrać do niczego pożytecznego.....
no i jak mam za dużo czasu, to wtedy za dużo myślę.... ostatnio zaczęłam się bać jak to będzie jak mała będzie już na świecie, czy sobie poradzę, czy faktycznie będę najszczęśliwasza, czy raczej najbardziej zmęczona i zła....
czy ten słynny obrót o 180 stopni będzie pozytywny czy odwrotnie....
No słowem boje się.....i takie tam....
Ech....
Czas edycji: 2009-11-21 o 14:52
|
|
|