2009-11-21, 16:47
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Hey
W czwartek mialam wizyte u orto i przy okazji minęło mi też wtedy pół roku z aparatem!
Pytałam się o metalowe ligatury, czy istniałaby taka możliwość ich założenia, bo słyszałam, że dzięki nim się szybciej prostują zęby. W odpowiedzi usłyszałam, że ze one dają taki sam efekt jak zwykłe to po co ma mi takie zakładać skoro aparat estetyczny w końcu jest po to żeby go nie było widać, a są tez przecież aparaty bezligaturowe które też prostują zęby.
Pytałam się również o okres noszenia bo sama powiedziała że to chyba już pół roku minęło a ja jej przytaknęłam. Ma trwać od 1,5 do 2 lat. A ja jej na to że zależałoby mi na ściągnięciu przed obroną pracy dyplomowej tj. kwiecień 2011. Powiedziała że przed tym czasem na pewno się wyrobimy co mnie ucieszyło
Także zapytałam się jej też o aparat retencyjny jaki będę musiała później nosić i dowiedziałam się, że w moim przypadku będzie to płytka.
W ogóle powiedziała mi coś takiego że w aparacie estetycznym prostowanie może trwać dłużej tylko dlatego że częściej zdarzają się jakieś awarie i że teraz czeka aż mi się tkanka powiększy czy rozszerzy czy coś. Nie miałam jak jej się zapytać o co chodzi bo mi grzebała w buzi;p a później mi wyleciało z głowy bo miałam te inne pytania.
Wiecie może o co może chodzić z tą tkanką?
|