2009-11-21, 20:57
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 2
Cytat:
Napisane przez Kaśka W.
kasza80, bardzo Ci proszę o odpowiedz
Mam pytanie odnośnie tych dwóch kremów z a-dermy?
jaka jest różnica miedzy tym z a.h a tym exomega?
Chciałam spróbować ten z a.h ale niestety w żadnej aptece nie dostałam jego próbki. dostałam za to dwie własnie tego exomega. I chciałam spytac czy ten z a.h lepiej u Ciebie działa czy lepszy jest ten exomega?
|
już piszę najwpierw to co pisze na opakowaniach (w skrócie):
- exomega - reguluje uwalnianie sie substancji odpowiedzialnych za podraznienia skóry, odbudowa ochronna skóry i ochrona przed drobnoustrojami, zmniejsza suchość skóry, łagodzi podrażnienia, pieczenie, ochrona przed negatywnym dzialaniem czynników zewnętrznych.
- epitheliale a.h. - krem regenerujący do uszkodzonej skóry twarzy i ciała, odbudowa uszkodzonego naskórka, skraca czas gojenia, sprzyja regeneracji kolagenu i neutralizuje działanie wolnych rodników.
A teraz moje obserwacje:
- epitheliale a.h. - stosuję go rano po oczyszczeniu twarzy plynem micelarnym, doskonale matuje twarz, ma konsystencję żelu, super się wchłania, bardzo dobrze nawilża i bez problemu można nałożyć podkład. Miejsca suche i takie chropowate w dotyku (pomimo, że nawet "na oko" nie widać suchości) zrobiły się aksamitne w dotyku i naprawdę "naprawione". Nie zatyka porów nic a nic - dla mnie super. Wydaje mi się, że taka naprawiona skóra to właśnie jego zasługa, dlatego, że w sumie rzadko stosuję ten exomega, ponieważ na noc lubie tę moją maść na odparzenia, o której trąbię cały czas i chyba mnie macie już dosyć 
- exomega - nakładałam go na noc, po nałożeniu skóra sie niestety troszke świeci. Działa także super, naprawdę naprawia skórę - niesamowita poprawa była juz po 3 dniach (ale stosowałam razem z epitheliale), ale było widać, że on również robi swoje. Wydaje mi się, że bardziej natłuszcza niż ten poprzedni, lepiej odbudowuje warstwę lipidową, natomiast ep.... lepiej nawilża, no i matuje buzię, więc jest super na dzień.
krótko - exomega na noc, epitheliale a.h. na dzień )
który lepszy, hmmmm nie wiem, exomegę wypróbujesz, a epitheliale szukaj, szukaj, bo próbki są, ja chciałam próbkę dermalibour, a dostałam właśnie epitheliale 
Pozdrawiam
|
|
|