2006-03-29, 14:54
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Easy tca peel
Cytat:
|
Napisane przez usiak
Wybaczcie, że podłącze się pod ten wątek, ale nie chciałabym "zaśmiecać" forum.
Mam pytanie dotyczące Easy peelu: moja dermatolożka twierdzi, że wystarczy zrobić mi jeden zabieg, by uporać się z moimi przebarwieniami potrądzikowymi. Bardzo mnie to zdziwiło, bo tak na wizażu jak i w necie wszędzie mowa o 4 zabiegach w jednej serii. Pytałam ją, czy czasem nie trzeba bedzie go powtarzać, ale stwierdziła, że nie...Boję się trochę tego, że mogą wystąpić mi jakieś powikłania, wynikające z zastosowania Easy peelu tylko raz - ich ryzyko zwiększa się ponoć jeśli zabieg ten wykonuje się rzadziej niż przepisowe 4 razy...
Co o tym myślicie?
|
A kto Ci tak powiedział? Dermatolog? Mnie się wydaje, że to jakaś bujda na resorach. Easy peel polega na złuszczaniu skóry kwasami, wiec dlaczego jeden zabieg miałby być związany z jakimiś "powikłaniami" a cztery nie? Poza tym o jakie powikłania miałoby chodzić? Do takiego peelingu lepiej miec twarz wyleczoną z ropnego trądziku, żeby go nie pogorszyć, a powikłania moga mieć przede wszystkim postać przebarwień (od UV), no albo skutków nieprawidłowego przeprowadzenia zabiegu (za mocno). Nie wiem, czy jeden wystarczy, u Ciebie może tak - spróbuj, to zobaczysz. Jeżeli masz niezbyt silne przebarwienia i nie masz blizn, to na pewno jakiś efekt będzie. Ale wtedy może w ogóle nie ma sensu easy peel, tylko kuracja domowa jakimś preparatem kwasowym - na pewno wyjdzie taniej.
|
|
|