Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-22, 03:41   #2016
serduszkowata
Rozeznanie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Kinia781 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Ja również do Was dołączam, czy mam PCO będzie wiadomo dopiero po wizycie w klinice jak tylko wywołam okres. Przed wczoraj miałam pierwszą wizytę u prof. Violetty Skrzypulec w Mikołowie, po badaniu profesor stwierdziła, że będzie trzeba ze mną trochę popracować i skierowała do mnie do kliniki endokrynologii ginekologicznej w katowicach ligocie. Czy któraś z Was tam już była?
Poniżej wklejam moje wyniki hormonów:
Testosteron wolny-0,9 pg/ml
Androstendion - 2,5 ng/ml
Progesteron - 0,337 ng/ml
Prolaktyna- 11,88 ng/ml
TSH - 3 gen. 2,930 ulU/L
FT4 0 0,91 ng/dl
Na tą chwilę przyjmuję luteinę przez 10 dni na wywołanie, badania były robione beż żadnego konkretnego dnia cyklu (takich brak ) i bez przyjmowania żadnych leków.
Czy ktoś pomoże coś z nich wywnioskować?
Witaj

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Ja od 3 dni mam okres strasznie sie ciesze bo nie musialam isc do gin po tabl na wywolanie, od 5mies czekalam i sie doczekalam W sumie nie jestem pewna czy to dzieki Castagnus'owi - je biore od prawie 3 tyg, czy moze moj organizm sam sie reguluje i do tego przez miesiac pilam miete 2xdziennie, bo gdzies przeczytalam, ze obniza poziom testosteronu(bylam zdesperowana ) w kazdym razie mam okres i jest to kroczek w dobrym kierunku. Zobaczymy co bedzie za miesiac czy dostane czy nie(?) Na poczatku stycznia czeka mnie wizyta u gin i znow bede robic badania na hormony zobaczymy co wyjdzie... mam cicha nadzieje, ze za niedlugo bede mogla pracowac nad zasadzeniem fasolki
moje gratulacje
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora